Sveriges första mästerskap i ETF:er

Alpcot Capital Management lanserar ETF-SM, Sveriges första mästerskap i ETF:er (Exchange Traded Funds - börshandlade fonder) med NASDAQ OMX Nordic som Officiell Samarbetspartner och i samarbete med ETF Sverige.

ETF-SM är en tävling där deltagarna får placera 100 000 fiktiva kronor i börshandlade fonder med målsättningen att fӧrsӧka skapa maximal avkastning under tävlingsperioden. Den som skapar störst värdeökning vinner 25 000 kronor.

Det är kostnadsfritt att delta och tävlingen lämpar sig för såväl vana investerare som för nybörjare som vill lära sig mer om hur man handlar med ETF:er. Kurserna uppdateras löpande under börsens öppettider och de tävlande kan hela tiden se värdet och de största innehaven i de 25 portföljer som leder tävlingen (Topp 25-listan).

Tävlingen är öppen för anmälningar på www.etfsm.se t.o.m den 3:e april, startar den 5:e april och pågår till 29:e november i år. Vinnarna kommer att annonseras den 3:e december och prisutdelning sker den 6:e december på NASDAQ OMX Stockholm (Stockholmsbörsen).

Om ETF:er

En ETF är ett värdepapper som handlas som en aktie på en börs. En passivt förvaltad ETF följer ett index, en råvara eller en korg av tillgångar, medan en aktivt förvaltad ETF har fondförvaltare som tillämpar analys och löpande fattar beslut om vad ETF:en skall innehålla i likhet med en traditionell fond.

ETF:er har erövrat stora andelar av fondsparandet i USA och Europa men står fortfarande för en relativt liten andel av fondsparandet i Sverige. Jämfört med traditionella fonder erbjuder ETF:er lägre förvaltningsavifter, realtidsprissättning, högre transparens och möjlighet att handla dem direkt på börsen. Idag finns det 64 noterade EFT:er på NASDAQ OMX Stockholm som dagligen omsätter mer än en halv miljard SEK. 2012 noterade Alpcot Capital Management den första aktivt förvaltade ETF:en i Europa på NASDAQ OMX Stockholm.

Läs mer om Alpcot Capital Management på www.alpcot.com eller kontakta oss på +44 20 7518 0530.

För mer information om NASDAQ OMX ETF:er besök: http://www.nasdaqomxnordic.com/etp/etf/

För mer information om ETFSverige besök: www.etfsverige.se

Handel med värdepapper är alltid en risk. En investering i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Tags:

About Us

Alpcot Capital Management Limited (“Alpcot”) is an independent investment management company focused on emerging markets. Alpcot was formed in 2005 by a group of investment professionals with significant experience of investing in Eastern Europe.

Documents & Links