Arn, Blanka & Saladin - sommarutställning på Lödösehus.

Arn, Blanka & Saladin - medeltida dräkt från teater och film - heter årets sommarutställning på Lödösehus. Den invigs lördag 9 juni av Joakim Nätterqvist, känd som Arn från filmerna med samma namn.

I utställningen visas ett urval av originaldräkter från Arn-filmerna och teaterproduktionerna Vid Ljuda Os och Drömmen om Birgitta . Hur kan vi veta hur man var klädd på medeltiden och var kommer informationen ifrån? Fanns det trender på medeltiden och kan man se social status, kön eller ålder i dräkterna?

Dräkterna i utställningen visas som exempel på hur man kan använda kunskapen om medeltida dräkt för att skapa trovärdiga karaktärer.

Arn inviger utställningen den 9 juni

Utställningen Arn, Blanka & Saladin invigs den 9 juni av Joakim Nätterqvist som spelar Arn i filmerna som bygger på Jan Guillous romansvit om den medeltida korsriddaren. Utställningen pågår till den 30 december 2012.

Utställningstexter finns på svenska och engelska. Arn, Blanka & Saladin är producerad av Lödöse museum i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst, Lilla Edet.

Välkommen på pressvisning av utställningen torsdagen 7 juni, drop in mellan kl. 10 - 15.

För mer information:


Jessica Randén, Lödöse museum
Tfn: 010-441 43 83
E-post: jessica.randen@vgregion.se

Lödöse är Göteborgs medeltida föregångare. Lödösehus är ett kulturhus med museum och bibliotek i en unik mix. Lödösehus ligger ca 4 mil norr om Göteborg längs med E 45.

Tags:

Abonnieren

Dokumente & Links