Arn, Blanka & Saladin - sommarutställning på Lödösehus.

Arn, Blanka & Saladin - medeltida dräkt från teater och film - heter årets sommarutställning på Lödösehus. Den invigs lördag 9 juni av Joakim Nätterqvist, känd som Arn från filmerna med samma namn.

I utställningen visas ett urval av originaldräkter från Arn-filmerna och teaterproduktionerna Vid Ljuda Os och Drömmen om Birgitta. Hur kan vi veta hur man var klädd på medeltiden och var kommer informationen ifrån? Fanns det trender på medeltiden och kan man se social status, kön eller ålder i dräkterna?

Dräkterna i utställningen visas som exempel på hur man kan använda kunskapen om medeltida dräkt för att skapa trovärdiga karaktärer.

Arn inviger utställningen den 9 juni

Utställningen Arn, Blanka & Saladin invigs den 9 juni av Joakim Nätterqvist som spelar Arn i filmerna som bygger på Jan Guillous romansvit om den medeltida korsriddaren. Utställningen pågår till den 30 december 2012.

Utställningstexter finns på svenska och engelska. Arn, Blanka & Saladin är producerad av Lödöse museum i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Väst, Lilla Edet.

Välkommen på pressvisning av utställningen torsdagen 7 juni, drop in mellan kl. 10 - 15.

För mer information:


Jessica Randén, Lödöse museum
Tfn: 010-441 43 83
E-post: jessica.randen@vgregion.se

Lödöse är Göteborgs medeltida föregångare. Lödösehus är ett kulturhus med museum och bibliotek i en unik mix. Lödösehus ligger ca 4 mil norr om Göteborg längs med E 45.

Tags:

Abonnieren

Dokumente & Links