«Mer enn en motorsykkel, et kunstverk». Dunlop valgt som partner for den eksklusive, håndbygde Krugger «Yardbuilt» SR400.

  • Krugger SR400 er en hyllest til Valentino Rossis tekniker og mekaniker Bernard Ansiau og hans arbeid.
  • Håndbygd, unik og kraftig – og Dunlops klassiske dekk er valgt til å gi veigrep.

Krugger Motorcycles har bygd opp en kult av tilhengere av sine unike, tilpassede motorsykler. Siden 2002 har selskapet mottatt over 30 internasjonale utmerkelser for sine spesiallagede modeller. Nå sist ble Krugger utnevnt til verdensmester i spesialbygging av motorsykler for 2014 (første verdensmestertittel mottatt i 2010)

En Krugger vil alltid være vakker, men den må også fungere. I forbindelse med deres siste spennende prosjekt har Krugger utnevnt Dunlop som dekkpartner.

Selskapets grunnlegger, Fred Krugger, har i dag avduket en svært spesiell design, basert på en Yamaha SR400. Designen er laget til ære for Bernard Ansiau, MotoGP-legenden Valentino Rossis tekniker og mekaniker gjennom lang tid.

Den nye Krugger SR400 har fått Ansiaus personlige godkjenning. «Jeg er veldig stolt over det Fred Krugger har gjort for å hedre min personlige historie og lidenskap. Dette er ikke bare en motorsykkel lenger, det er et ekte kunstverk. Fred Krugger er en trollmann og en virkelig kunstner. Jeg er imponert. Dette er stor kunst. »

SR400 er utstyrt med Dunlops K82- og TT100-dekk. Krugger valgte dem av to viktige årsaker. For det første bruker dekkene en teknologi som er inspirert av Dunlops vinnerdekk fra motorsykkelsport. TT100 har fått navnet fordi det var det første dekket til bruk på vei som kunne nå en gjennomsnittshastighet på over 160 km/t i Isle of Man TT. Men, og like viktig for et spesialprosjekt, har Dunlop beholdt et autentisk historisk utseende som passer til Krugger-sykkelens design.

Xavier Fraipont, Administrerende direktør hos Dunlop Motorcycle and Motorsport, kommenterte det slik: «Vi er stolte over å bli valgt til dette Krugger-prosjektet. Dunlop ble valgt til Valentinos VM-seire i 250GP og 125GP, og dette prosjektet er en storslått kobling til disse suksessene. Vi har også fokusert på å produsere moderne dekk i klassisk stil. Disse dekkene, for eksempel TT100 og K82, er perfekte til et slikt unikt kunstverk.»

Tags:

Om os

Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhed, der består af otte lande i Baltikum og Norden, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic har ca. 150 medarbejdere, og en del af produkttestaktiviteterne er placeret i det nordlige Finland og Sverige. Goodyear- er en af verdens største dækproducenter. Virksomheden beskæftiger ca. 64.000 personer og producerer sine produkter på mere end 48 fabrikker fordelt på 22 lande over hele verden. Dunlop- er en af verdens førende producenter af High Performance- og Ultra High Performance-dæk med en imponerende sejrsrække inden for motorsportern. Dunlops store erfaring inden for racerløb har medført innovative teknologier for dæk udviklet til hverdagsbrug. Samt Fulda, Sava, Kelly och Debica. Yderligere oplysninger om Goodyear finder du på Goodyear www.goodyear.dk. Yderligere oplysninger om Dunlop finder du på www.dunlop-tires.dk eller www.dunlopmotorcycle.eu.

Abonner

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og links