Fritt fram för HVO i äldre Mercedes-lastbilar

Det fossilfria bränslet HVO blir allt mer populärt i Sverige. I somras godkände Mercedes-Benz sina nyaste lastbilsmotorer för bränslet och nu är även de flesta äldre Mercedes-lastbilar godkända.

www.mercedespress.info

Nu är det fritt fram för ägare till äldre Mercedes-lastbilar att köra på HVO och minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90%, säger Mattias Nilsson, landschef för lastbilar på Mercedes-Benz Sverige.

Användandet av HVO har gått starkt fram i Sverige och bränslet gör att det blir lättare för lastbilar att minska sina utsläpp kraftigt. När nu Mercedes även godkänner bränslet i sina äldre lastbilar (från Euro 2), så blir det möjligt också för dem med begränsat investeringsutrymme att köra med lägre miljöpåverkan.

Upp till 90% lägre utsläpp
Vanliga lastbilar har en begränsad ekonomisk livslängd i Sverige. Det finns många specialfordon som kranbilar och räddningsfordon som används i många år, eftersom de har höga inköpspriser och körs få mil. Nu kan även dessa fordon köras med upp till 90% lägre utsläpp av växthusgaser.

Samtliga Mercedes-Benz lastbilsmotorer i utsläppsklasserna Euro 2 till EEV (exkl OM471 Euro 5 och EEV) är nu godkända för 100% HVO.

För mer information kontakta:

PR- och kommunikationschef

Fredrik Wahrolén

Tel: 040 - 671 84 71
Mobil: 0706 - 26 84 71
E-mail: fredrik.wahrolen@daimler.com

Mercedes-Benz Sverige AB

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz i Sverige. Företaget ingår i den globala bilkoncernen Daimler, som har huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. 

Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Öresundsregionen, närmare bestämt i både Malmö och Köpenhamn. Vi har en gemensam svensk-dansk organisation där flera funktioner delar på ansvaret för bägge våra marknader. Sammanlagt har vi cirka 250 medarbetare som arbetar med en rad varierande uppgifter inom bland annat försäljning, marknadsföring, teknik och service.

Tags:

Multimedia

Multimedia

Citater

Nu är det fritt fram för ägare till äldre Mercedes-lastbilar att köra på HVO och minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90%.
Mattias Nilsson, landschef för lastbilar på Mercedes-Benz Sverige.