Unikt boligkompleks vinder byggekonkurrence i Holstebro

  Kommende beboere i det nye boligkompleks i Holstebro, som NCC Construction Danmark A/S skal opføre på vegne af Kuben Bygge administration A/S, får en ideel bolig: Central beliggenhed, udsigt over byen, og plads til privatliv både indendørs og udendørs. Netop derfor har et enigt økonomiudvalg i Holstebro Kommune udpeget boligkomplekset, tegnet af Arkitema K/S, som vinder af den åbne projektkonkurrence, byrådet udskrev i foråret. Den attraktive byggegrund, Enghaveskråningen, hvor boligkomplekset skal opføres, har stået tom i flere år - og været genstand for debat lige så længe. Nu kan byens borgere imidlertid begynde at glæde sig til det nye boligkompleks, der både vil forskønne bymidten og give eftertragtede centralt beliggende boliger, som står færdige i august 2005. Tragtformet fløjbyggeriVinderprojektet er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema K/S og vil blive opført i totalentreprise af NCC Construction Danmark A/S. Det består af et anneks og tre hovedbygninger: En såkaldt gadebygning i tre plan, der placeres i forlængelse af de eksisterende huse på Danmarksgade og fuldender gadebilledet, samt to gårdbygninger med fire etager, som ”hægtes” på gadebygningen med lette og lyse opgange, der har både trapper og elevatorer. Til sammen vil de tre bygninger danne et let tragtformet uderum, som åbner sig mod udsigten over byen. - Fløjenes vinkel i forhold til gadebygningen gør, at der fra alle boliger bliver udsigt mod syd fra altanen, fortæller arkitekt Kim Risager, Arkitema A/S. Annekset, der kommer til at indeholde boliger i forskudte planer, opføres i tre etager og placeres på den østlige del af grunden. Et svævende udtrykPorte i alle bygninger vil give beboerne adgang fra mange sider. Samtidig friholdes gårdrummet for gennemgående offentlig passage, og det kommer til at danne ramme om beboernes fælles aktiviteter. Midt i gården anlægges et stort sydvendt terrasse- og trappeanlæg. Set fra sydsiden vil de to gårdlænger opleves som nærmest svævende over den grønne skråning, idet de er hævet over jorden på deres sokler. Det svævende udtryk vil blive forstærket af let skrånende gavle med store vinduespartier, som indfanger den eftertragtede udsigt. Gode private udeopholdsrumDer er ved udformningen lagt vægt på at give alle boliger et trygt og privat udeopholdsrum i form af have, altan og terrasse. - Det er blandt andet lykkedes, fordi bygningerne har en høj sokkel, der hæver selv stueetagens altaner over den offentlige sti, forklarer arkitekt Kim Risager. Boligerne i gårdbygningens vestfløj har private haver, og lejlighederne i gadehusets øverste etage har intern adgang til sydvendte tagterrasser.Lys og udsigt har været den grundlæggende inspiration til lejlighedernes indretning. I alle boliger spænder opholdsrummet på tværs af huset, hvilket giver lysindfald fra to verdenshjørner. Panoramavinduer og franske altaner gør, at udsigten og dagslyset udnyttes optimalt. Lejlighederne vil i vid udstrækning kunne indrettes efter beboernes ønske, da det ved hjælp af skydepartier og flytbare vægge er muligt at ændre ruminddelingen. Lejlighederne varierer i størrelse fra 83 til 186 kvadratmeter. Facade afspejler tiden Byggeriet opføres i materialer, der kræver minimal vedligeholdelse. Ydervæggenes lyse, pudsede facader brydes af partier med blanke kakler i stærke farver. Vindues- og dør-partier, solafskærmning samt belægning, loft og afskærmning mellem altaner udføres i hårdt træ. Gadebygningens facade tilpasses de eksisterende omkringliggende bygninger. Karnapper og porte vil give facaden en rytme, der skaber sammenhæng med gadens øvrige huse. Under en del af bygningen bliver der parkeringskælder.  

Om os

Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af Nordeuropas ledende virksomheder inden for byggeri og anlæg, ejendomsudvikling og infrastruktur med en omsætning på 41,6 mia. kr. og 16.500 medarbejdere i 2016. NCC-aktien er noteret på NASDAQ Stockholm.

Abonner

Dokumenter og links