Kosmetikkedjan Kicks ökar expansionstakten i Finland – Antonia Ax:son Johnson ser stora möjligheter

Kicks, Nordens ledande aktör inom skönhet, ökar expansionstakten i Finland. Företaget planerar att etablera 15 butiker årligen och sammanlagt 80 butiker. Antonia Ax:son Johnson, ägare och styrelseordförande i Axel Johnson AB, där Åhlénsgruppen och Kicks ingår är mycket positiv till utvecklingen i Finland.

Kicks invigde den första finska butiken under våren 2007 och vid årets slut kommer företaget att driva 12 butiker i Finland. Kicks moderna koncept, som bygger på utbildade och kunniga medarbetare som ger råd och tips samt en kombination av egna och internationella varumärken, har fungerat bra på den finska marknaden. På kort tid har företaget etablerat lovande samarbeten med flera av landets ledande fastighetsägare.

- Intresset från de finska konsumenterna är stort och vi har redan bekräftat bilden av den finske konsumenten som kunnig, medveten och intresserad av skönhet. Vårt erbjudande riktar sig både till män och kvinnor och på samma sätt som i Sverige ser vi ett ökande intresse för skönhet bland männen i Finland, säger Pontuz Bjelfman, VD för Kicks.

Kicks ingår i Åhlénsgruppen, som är en av Nordens ledande detaljhandelsaktörer med verksamhet inom skönhet, mode, hem och media. Förutom Kicks ingår Åhléns, Lagerhaus och myself & friends i gruppen. Åhlénsgruppen ingår i Axel Johnson AB, vars ägare och tillika styrelseordförande Antonia Ax:son Johnson, är mycket positiv till den snabba utvecklingen i Finland. I samband med ett besök i Helsingfors konstaterade Antonia Ax:son Johnson att det finns många likheter mellan Sverige och Finland.

- I unga år tillbringade jag mycket tid i Finland. Då och nu slås jag av den kulturella samhörigheten som finns mellan länderna. Finland är ett spännande land med fantastiska människor och jag räknar med att Åhlénsgruppens framgångsrika start på den finska marknaden ske ge mig anledning att komma hit oftare, säger Antonia Ax:son Johnson, styrelseordförande Axel Johnson AB.

Under 2008 planerar Kicks att öppna 15 nya butiker i Finland.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Pontuz Bjelfman, VD för Kicks, tel: +46 8 676 60 66

Yrityksestä

Cocomms on Suomen johtava itsenäinen viestinnän konsultointitoimisto, joka tukee asiakkaitaan erilaisten muutos- ja kriisitilanteiden johtamisessa. Kasvatamme asiakkaidemme omistaja-arvoa sekä autamme heitä rakentamaan tavoiteltua mainetta, työnantajakuvaa ja brändiä. Valtaosa asiakkaistamme on Suomessa toimivia kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita teknologian, talouden sekä terveydenhuollon aloilla.