PB Home - Äkta hantverk och välarbetade detaljer med nyhetsvärde

PB Home startade 1992 av paret Pia Rautio och Benn Flataunet efter en ”backpacker-resa” till Sydostasien.

Produkterna har stilkänsla med en härlig mix av kolonialt, retro och klassiskt Fina detaljer och äkta hantverk är genomgående i kollektionerna. Sortimentet är brett och har ett högt nyhetsvärde per säsong - en tredjedel av kollektionerna byts ut varje halvår. Trots det är sortimentet väl sammanhållet i material, färg och funktion.

2013 beslöt ägarna till den norska butikskedjan Home & Cottage, en av de största återförsäljarna i Norge, att investera i PB Home och gå in som aktiva delägare. Genom ägartillskottet har företaget under 2014 etablerat en produktionsanläggning för möbler i Solo City, Java, Indonesien genom att finansiellt stötta ett lokalt företag. Fabriken sysselsätter 85 personer i direkt produktion och all produktionskapacitet är tillägnad PB Home samt Home & Cottage. Genom detta säkerhetsställer PB Home leveranser och personal från PB Home finns på plats i produktionsanläggningen för att bistå lokalt management.

Större delen av företagets produkter kommer från nischade tillverkare och det mesta är handtillverkat i mindre serier.

För övrig information kontakta:

EKPR & Kommunikation | Telefon: 08-667 22 06 | E-mail: info@ekpr.com

Högupplösta bilder finns på www.ekprbildbank.com

PB Home startades 1992. De följande åren nådde företaget snabba framgångar. Försäljningen ökade och andra interiörbutiker fick nu upp ögonen för PB Home´s sortiment som nu tagit formen av ett starkt koncept. Sortimentet består idag av två huvudgrupper – möbler och interiörprodukter. Modellerna är egenutvecklade och riktade mot konsumentmarknaden och utöver det har företaget en linje av modeller för butiks- och hotellinredning som kan tillverkas kundanpassat, eller ”made-to-measure”. PB Home sysselsätter idag 15 medarbetare.

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit