PB Home samlar kraft och växer med egen produktion

PB Home startades 1992 av paret Pia Rautio och Benn Flataunet efter en ”backpacker-resa” i Sydostasien. De senaste två åren har företaget gjort flera omfattande satsningar inom företaget. 2013 beslöt ägarna till den norska butikskedjan Home & Cottage, en av de största återförsäljarna i Norge, att investera i PB Home och gå in som aktiva delägare. PB Homes sortiment och koncept blir ett tillskott för Home & Cottage’s egen import till och kommer nu närmare produktion och utveckling av möbler och butiksinredning.

  • Inför en expansion på export till Europa och finansiering av en egen möbelproduktion behövde bolaget söka externt kapital. Ägarna till Home and Cottage har också bred kompetens inom detaljhandeln i olika branscher som är värdefull för PB Home, säger Bjarne Wäppling, VD på PB Home.

Genom ägartillskottet har företaget under 2014 etablerat en produktionsanläggning för möbler i Solo City, Java, Indonesien genom att finansiellt stötta ett lokalt företag. Fabriken sysselsätter 85 personer i direkt produktion och produktionskapacitet är tillägnad PB Home samt Home & Cottage. Genom detta säkerhetsställer PB Home leveranser och personal från PB Home finns på plats i produktionsanläggningen för att bistå lokalt management.

I samband med ägarförändringen togs beslutet att tona ner butiksverksamheten i PB Home och som grossist helt fokusera på försäljning via ett brett nät av återförsäljare.

Expansionsarbetet och en exportoffensiv i Europa fortsätter genom deltagande i den stora internationella interiörmässan Maison & Objet i Paris. De nya exportmarknaderna är främst Tyskland, Frankrike och England.

För intervjuer och övrig information kontakta:

EKPR & Kommunikation | Telefon: 08-667 22 06 | E-mail: info@ekpr.com

Högupplösta bilder finns på www.ekprbildbank.com

PB Home startades 1992. De följande åren nådde företaget snabba framgångar. Försäljningen ökade och andra interiörbutiker fick nu upp ögonen för PB Home´s sortiment som nu tagit formen av ett starkt koncept. Sortimentet består idag av två huvudgrupper – möbler och interiörprodukter. Modellerna är egenutvecklade och riktade mot konsumentmarknaden och utöver det har företaget en linje av modeller för butiks- och hotellinredning som kan tillverkas kundanpassat, eller ”made-to-measure”. PB Home sysselsätter idag 15 medarbetare.

Avainsanat:

Tilaa

Multimedia

Multimedia