Marknadsledaren inom energiförvaltning förnyar sitt namn till Enegia

PRESSMEDDELANDE 1.4.2015. Energiakolmio och Skapat Energia samordnar all verksamhet under det nya namnet Enegia. Nya ENEGIA GROUP är marknadsledande inom energiförvaltning i Finland och växer kraftigt även i Sverige och de baltiska länderna. Se videon här: https://vimeo.com/123751312.

De ledande finländska energiförvaltarna Energiakolmio Oy och Skapat Energia Oy gick samman i början av året. Koncernen fungerar under det nya namnet ENEGIA GROUP från den 1 april 2015.

Enegia Group har verksamhetsenheter i Tavastehus, Jyväskylä och Helsingfors samt i Stockholm och Tallinn. Koncernen sysselsätter 180 medarbetare och dess pro forma omsättning uppgick 2014 till 18 miljoner euro. Enegia Group är marknadsledare inom energiförvaltning i Finland och siktar på att bli en ledande aktör i Östersjöområdet.

– Vår unika styrka är tjänsteutbudet som fyller alla professionella energiutnyttjares behov. Vi betjänar dem som ansvarar för energianskaffningen och energieffektiviteten inom industrin, små till globala företag, fastighetsägare och handeln. Vi är de enda som klarar av ett så här brett tjänsteutbud, säger verkställande direktör för Enegia Group, Tommi Vekka.

Enegia har redan flera industrikunder i Sverige. Där den finländska kompetensen inom energiförvaltning anses vara högklassig.

– Förutom i Finland ser vi en stor tillväxtpotential på alla energimarknader som är på väg att frigöras. Där har kunderna alternativ och de behöver rådgivning och tjänster inom energiförvaltning, konstaterar VD Tommi Vekka.

Enegia fungerar som en oberoende energiförvaltningsexpert

Enegia producerar inte energi eller därmed förknippad teknologi, utan levererar tjänster för klokare och mer lönsam anskaffning och användning. Kundspecifika rekommendationer avgörs utifrån omfattande analyser.

– Kunderna uppskattar vår oberoende position. Vi känner till de relevanta energiproduktionsformerna och teknologierna samt erbjuder opartisk information och rådgivning om dem. Vår uppgift är att skapa transparens och förse beslutsfattarna med fakta angående deras energianvändning och för att förbättra energieffektiviteten.

– Energiförvaltning är framtidens bransch. Jag tror att energiförvaltningens optimering på EU-nivå är av central betydelse för att förbättra olika länders konkurrenskraft och medborgarnas livskvalitet, poängterar Tommi Vekka.

Tilläggsinformation:

Tommi Vekka, verkställande direktör, Enegia Group Oy, tfn +358 50 563 2853, tommi.vekka@enegia.com

Intervjuer och materialbeställningar:

Emilia Viherkoski, Mailand Communications, tfn +358 40 577 8107, emilia.viherkoski@mailand.fi

Enegia Group

Enegia Group är marknadsledare i Finland inom energiförvaltning och dess tjänster på energimarknaden samt inom förbättring av energieffektivitet är de mångsidigaste i branschen. Som en oberoende expert hjälper vi köpare och användare av energi – industriföretag, ägare och förvaltare av stora fastigheter samt handeln. Energiproducenterna är våra samarbetspartners.

Enegia representerar det bästa inom finländsk energiförvaltning, vilket har möjliggjorts tack vare frigörelsen av energimarknaderna. Tack vare energiförvaltningstjänster produceras, anskaffas och används energi klokt.

Koncernen har verksamhetsenheter i Tavastehus, Jyväskylä och Helsingfors i Finland samt i Stockholm och Tallinn. Koncernen sysselsätter 180 medarbetare och dess pro forma omsättning uppgick 2014 till 18 miljoner euro.

Energiförvaltning

Energiförvaltning (energy management) innebär klok anskaffning och användning av energi. Energiförvaltningen omfattar ett brett urval av tjänster från förbättring av energieffektivitet till fjärrkontroll av energiförbrukning, uppföljning och rapportering samt energimarknadstjänster. Målet för energiförvaltningens tjänster är spara kundens tid och pengar.

Avainsanat:

Yrityksestä

Enegia Group on energianhallinnan markkinajohtaja Suomessa. Palvelemme riippumattomana asiantuntijana energian ostajia ja käyttäjiä – teollisuusyrityksiä, suurten kiinteistöjen omistajia ja käyttäjiä, taloyhtiöitä. Energian tuottajat ovat yhteistyökumppaneitamme. Konsernin toimipaikat sijaitsevat Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Helsingissä sekä Tukholmassa. Konserni työllistää yhteensä 170 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2015 ylsi 18 miljoonaan euroon.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit