Åbo valde Fazer Food Services till måltidstjänstpartner för Tallbackens sjukhus

Från och med oktober sköter Fazer Food Services måltidstjänsterna på Tallbackens sjukhus (Mäntymäen sairaala) i Åbo. Avtalet omfattar mattjänsterna för patienter, kunder och personal på sjukhusområdet. Dagligen nyttjar cirka 1000 personer sjukhusets mattjänster.

Fazer Food Services har vunnit anbudstävlingen som ordnades av Åbo stad och börjar som Tallbackens sjukhus måltidstjänstpartner 2.10 2017. Redan nu verkar Fazer som kommuners måltidstjänstpartner i daghem, skolor och servicehus för seniorer. I och med det nya avtalet utvidgar Fazer Food Services sin verksamhet till en ny kundsektor i Finland, mattjänster för patienter. Tidigare har Fazer skött måltidstjänsterna för sjukhuset i Mänttä, och företaget är just nu verksamt inom sjukhussektorn i Sverige.

”Vi är mycket glada för det nya avtalet. I sjukhusmiljö kan måltiden vara dagens höjdpunkt, och vi anser att det är av yttersta vikt att portionerna är hälsosamma, näringsmässigt balanserade och goda. Förutom maten är också miljön viktig. Vi har bland annat för avsikt att utveckla personalrestaurangen och bygga om kantinen till ett café”, säger Jaana Korhola, verkställande direktör för Fazer Food Services Finland.

”Sjukhusmat är en egen, krävande specialbransch. Det är speciellt intressant att få en partner som har visioner och mod att prova nya verksamhetssätt. Vi förväntar oss mycket av det kommande samarbetet och går in i det med en bra känsla”, säger Riitta Liuksa, direktör för välfärdssektorn på Åbo stad.

Fazer Food Services ser stora möjligheter att utveckla måltidstjänsterna inom den offentliga sektorn både i fråga om kvalitet och om priseffektivitet. Företaget tror att de strukturella förändringarna i Finlands kommunfält nu ger kommunerna möjlighet att överväga modellerna för måltidstjänstproduktion på ett nytt sätt.

”I framtiden vill vi vara en partner inom den offentliga sektorn i mycket högre grad än i dag, och vi är glada över det förtroende som nu har visats oss”, fortsätter Jaana Korhola.

Avtalet om måltidstjänsterna på Tallbackens sjukhus träder i kraft 2.10 2017. Under sommaren och hösten genomförs det noggrant planerade övertagandet av verksamheten i nära samarbete med alla parter.

Ytterligare information  
Jaana Korhola, verkställande direktör, Fazer Food Services Finland, tel. 040 821 8641
Fazers mediatelefon betjänar vardagar kl 8.00–16.00 tel. 040 668 2998
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

www.fazerfoodservices.fi

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit