Bronslejon till Fazer Syrsbröd i Cannes Lions

Fazer Syrsbröd prisbelönades med ett bronslejon i tävlingen Cannes Lions i klassen Sustainable Development Goals (hållbara utvecklingsmål) i kategorin Responsible Consumption and Production sent på fredagskvällen den 22 juni 2018. Tredjeplatsen i världens största årliga tävling inom marknadskommunikation är ett betydande erkännande, eftersom över 32 000 bidrag från hela världen hade anmälts till de olika kategorierna i tävlingen i år. Bland dessa tävlingsbidrag tog sig Syrsbrödet till final även i kategorin Food & Drink. Priset stärker Fazer Bageris och hela den finländska livsmedelsindustrin ställning som en föregångare inom mer hållbara matlösningar.

Insatser för en hållbar livsmedelsproduktion  

Fazer Bageri var först i världen med att lansera ett insektsbröd i butikerna i november 2017.

”Vi är en betydande branschaktör och genom våra åtgärder visar vi vägen även för andra. Inom livsmedelsproduktionen finns det enorma möjligheter att påverka miljön och samhället samt deras välmående. Vi har precis förnyat vårt femåriga åtagande för Östersjön. Vi har förbundit oss att utveckla vår produktion, våra verksamhetssätt och vårt sortiment så att de bidrar till att främja den ekologiska balansen i Östersjön”, säger Markus Hellström, VD för Fazer Bageri.

Fazer är den största mjölinköparen i Östersjöområdet och en betydande användare av kvarnspannmål. Fazer har genom samarbete i värdekedjan sammanställt tio konkreta principer för hållbar spannmålsodling. Med hjälp av principerna kan man dämpa övergödningen av sjöar och vattendrag och upprätthålla livskraften i jorden på lång sikt. Målet är att all spannmål som Fazer använder i Finland och Sverige ska uppfylla principerna för hållbar odling senast 2025.

Fazer Syrsbröd blev världskänt rekordsnabbt 

Redan i lanseringsskedet fick Fazer Syrsbröd en aldrig tidigare skådad uppmärksamhet i inhemska och utländska medier, och brödet fick publicitet på alla kontinenter förutom Antarktis.

Under den senaste tiden har Fazer Syrsbröd fått många erkännanden och priser. I slutet av maj tog brödet guld i Amsterdam i den internationella PR-tävlingen SABRE Awards i klassen mat och dryck. I juni vann Fazer Syrsbröd kategorin Ansaittu näkyvyys (välförtjänt synlighet) i en PR-tävling som ordnas av organisationen Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL ry och fick ett hedersomnämnande av föreningen ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry för den framgångsrika internationella lanseringen. Då beskrev juryn med stöd av statistiska uppgifter kommunikationen om Fazer Syrsbröd som en medievinst av globala mått.

Fazer eftersträvar tillväxt inom handbakat bröd även framöver

Fazer Syrsbröd är ett läckert och näringsrikt hantverksbakat bröd, som bakas för hand från början till slut av mjöl från Fazers kvarn i butiksbagerier i matbutiker. Ett Syrsbröd innehåller 70 hussyrsor. Syrsbrödet är en bra proteinkälla.

Fazer Bageri vill höja brödets anseende. För närvarande har Fazer 54 butiksbagerier runt om i Finland och antalet ökar kraftigt.

Cannes Lions International Advertising Festival är världens största årliga tävling inom kreativ marknadsföring och marknadskommunikation. Under den en vecka långa festivalen som hållits i Cannes i Frankrike sedan 1954 tävlar man numera i tolv olika kategorier. I år anmäldes över 32 000 bidrag från hela världen till tävlingen Cannes Lions. Vid tävlingen delas lejonstatyetter i guld, silver och brons ut och de bästa bidragen som erhållit guldlejon kan även tilldelas Grand Prix.

Ytterligare information:

Markus Hellström, VD, Fazer Bageri Finland, markus.hellstrom@fazer.com, tfn +358 40 732 0057

Taina Lampela-Helin, kommunikationschef, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn +358 40 668 4600

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn +358 40 668 2998, media@fazer.com

#sirkkaleipä #ruokaajollaonmerkitys #ratkaisujaruuasta #CannesLions2018 #viestintä #PR

Bilder som lämpar sig för tryck: www.fazergroup.com/pictures (Media_Press -> Fazer Sirkkaleipä)

Fazer-koncernen  

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, mjölkfria produkter, vegetabiliska måltider och on-the-go-mat och -drycker samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening Koncernen har verksamhet i åtta länder och exporterar till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, engagerade och kunniga medarbetare samt företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. 

Vi skapar smakupplevelser 

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit