Fazer donerar ytterligare 100 000 euro till Hanken

Hanken har tagit emot en donation av Fazer-koncernen på 100 000 euro till sin pågående fundraisingkampanj HANKEN RETURNS. Detta är den andra donationen och Fazer har därmed donerat totalt  200 000 euro till kampanjen. Med donationen vill Fazer understöda det akademiska kunnandet inom ekonomi och forskningens utveckling i Finland.

-Vi är oerhört tacksamma för denna tilläggsdonation och för att Fazer än en gång visar sitt förtroende för Hanken. Hanken och Fazer har under en lång tid haft ett kontinuerligt samarbete vilket illustrerar ett gott samspel mellan teori och praktik. Vi gläder oss verkligen åt att Fazer ger oss möjligheten att förvalta även denna donation, säger rektor Karen Spens.

Fazer har deltagit i Hankens medelsanskaffning åren 2010, 2015 och 2017 med donationer på 100 000 euro respektive år. Därtill har Fazer varit Hankens företagspartner i flera år. Den aktuella donationen fördjupar samarbetet ytterligare.

”Vi är övertygade om att både Fazer och hela Finland behöver internationellt sinnade välutbildade ekonomer för att vara framgångsrika i framtiden, därför donerar vi medel till Hanken”, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum.

Fazer är ett familjeägt företag som varit en del av finländarnas liv i över 125 år. Karl Fazer var en av grundarna av den inhemska konfektyrindustrin. Fazer vill erbjuda produkter och tjänster som möjliggör en ansvarsfull livsstil nu och i framtiden. Fazers framgång bygger på finländskt arbete och yrkeskunskap samt sätt att hitta nya förmågor.  

Fazer samarbetar med olika universitet och forskningsinstitut. Till dessa hör bland andra Helsingfors universitet, Östra Finlands universitet samt Aalto-universitetet i Finland och SLU Uppsala och Lund consortium i Sverige. För att stöda den akademiska forskningen i Finland har Fazer donerat medel till två universitet i Finland. År 2016 donerade Fazer 100 000 euro till agrikulturforstvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet   År 2015 gjorde Fazer två donationer på 100 000 euro var till agrikulturforstvetenskapliga fakulteten vid Helsingfors universitet och Hanken Svenska handelshögskolan. Redan år 2010 deltog Fazer i Hankens medelinsamling genom att donera 100 000 euro. Fazer samarbetar kontinuerligt med dessa och andra forskningsinstitut samt hälsovårdsexperter, för att studera frågor som är viktiga med tanke på  koncernens utbud.

Ytterligare information:
Ulrika Romantschuk, SVP, Fazer-koncernen, kommunikation och varumärkesledning, ulrika.romantschuk@fazer.com, tel. 040 566 4246
Fazers mediatelefon, vardagar kl. 8.00–16.00, tel. 040 668 2998

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen 1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Northern Magic. Made Real.

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia