Fazer förnyar den finländska lakritsen

Fazer kommer med en ny, stilig lakritsserie i början av hösten. Fazer Lakrits-produktfamiljen presenteras i grafiska svartvita förpackningar, med härliga färska och mjuka smaknjutningar inuti. Lakritsen är utvecklad och tillverkad på Fazers konfektyrfabrik i Villmanstrand.

Finländsk lakrits är en av de äldsta i världen, och Fazer har varit med och visat vägen för den finländska lakritskulturen ända sedan år 1928. Just nu är lakrits en stigande trend i världen och framför allt i de andra nordiska länderna, och det syns både i antalet butiker som specialiserat sig på lakrits och på restaurangernas menyer.

Fazer vill införa den internationella lakritstrenden också i Finland och har därför utvecklat en lakritsserie av nytt slag. Fazer Lakrits har utvecklats för den finländska smaken, och man har lyssnat på konsumenternas önskemål. I Fazers nya lakritsserie ingår, förutom den traditionella lakritsen, smakerna kola, vanilj och salmiak.

”Vi har strävat efter att införa smaker som tilltalar finländarna på ett lite nytt sätt i vår lakrits. Enligt finländarna är smaken, färskheten och mjukheten det viktigaste när det gäller lakrits, och vi har fäst speciell uppmärksamhet vid dessa i produktutvecklingen. Lakrits som passar för finare njutningsstunder har saknats i butiken, och vi ville svara på konsumenternas önskemål också genom att göra lakritsen mera premium”, berättar Senior Brand Manager Susanna Varsanpää från Fazer.

Fazer Lakrits fyra smaker överraskar med sina nyanser

Vin- och chokladtasting är redan välbekant för många, men man kan också upptäcka olika nyanser i lakritsens utseende, struktur, arom och smak. All lakrits i produktfamiljen Fazer Lakrits är härligt mjuk, men de skiljer sig från mängden med sina egna smakprofiler.

”Lakrits är min absoluta favoritgodis, för man kan hitta olika nyanser i dess smak på samma sätt som med vin. Få har kommit att tänka på hur mångsidig vår nationalgodis lakritsen är. Vid sidan av vin- och chokladtasting borde man införa en tradition av lakritstasting”, säger Fazers konditorimästare Eero Paulamäki, som också är internationellt känd.

I Fazer Lakrits-serien ingår fyra förfinade smaker: den mjuka, svarta lakritsen Soft Original, Soft Caramel som är smaksatt med kola, Madagascar Vanilla med vanilj och den salmiaksmakande Smooth Salmiak. Soft Original och Soft Caramel finns i 150-gramspåsar, som passar om man vill njuta av lakritsen på egen hand. Madagascar Vanilla och Smooth Salmiak fås i presentförpackningar på 200 gram.

Soft Original (150 g) är en förfinad lakrits med härligt mjuk och intensiv smak. Soft Caramel (150 g) smakar lakrits och söt kola.

I presentförpackningar med fräscha mönster hittar man smakerna Smooth Salmiak och Madagascar Vanilla. Den intensiva Smooth Salmiak smakar starkt av lakrits och salmiak, medan Madagascar Vanilla lockar med sin söta vaniljsmak.

Lakritsen klär sig i moderna grafiska mönster

Fazer Lakrits skiljer sig från mängden i butikens konfektyrhylla tack vare sitt grafiska svartvita utseende. Lakritsserien har ett gemensamt, modernt uttryck, trots att alla smaker har sitt eget mönster på förpackningen.

De fräscha förpackningarna har designats av byrån Pentagon Design, vars Senior Designer Pia Thurman säger: ”Fazer Lakrits är en finländsk lakrits med stil, som skiljer sig från konkurrenterna tack vare sin smak. Vi ville att också förpackningen skulle vara i produktens anda, så de fick moderna, svartvita dräkter.”

Ytterligare information:

Susanna Varsanpää, Senior Brand Manager, Fazer Konfektyr, tel. 040 720 5929

Liisa Eerola, Head of Confectionery Communications & Group Partnerships, Fazer-koncernen, tel. 044 710 8860

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Bilder lämpliga för tryck:
www.fazergroup.com/pictures, ”Media_Press”, ”Fazer Lakritsi”

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15,000 anställda. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit