Nu talar Reissumies nio olika dialekter

Vissa e gjorda fö att gå. För att fira Finlands jubileumsår lanseras Oululainen Reissumies-brödförpackningar med ett antal nyansrika dialekter. Reissumies-förpackningarna med nio olika dialekter finns ute i brödhyllorna i början av maj 2017. Konsumenterna kan också själva få det populära Reissumies-brödet att tala deras egen dialekt med hjälp av den humoristiska Reissumies-generatorn.

Reissumies (vagabonden) har alltid gått sin egen väg och nu när Finland firar hundra år av självständighet är det med stolthet brödet presenterar olika dialekter och regionala smakupplevelser.

”Reissumies är ett av finländarnas favoritbröd, det är populärt i hela landet. Dialekter är en rikedom och genom kampanjen vill vi med glimten i ögat visa vår uppskattning för lokala dialekter”, säger Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager på Fazer Bageri.

I början av maj lanseras Reissumies-förpackningar med finska dialekter från åtta olika delar av landet: Södra Karelen, Södra Österbotten, Uleåborg, Lappland, Tammerfors, Åbo, Savolax och Helsingfors. Även finlandssvenskan finns representerad. Vilken av dessa passar bäst i din mun?

Lokala köksmästares favoriter

Fazer Bageri lyfter också fram den lokala matkulturen och regionala specialiteter i samarbete med föreningen Suomen Keittiömestarit – Finlands Köksmästare ry. Vilka pålägg lägger man på sin Vagabond till exempel i Närpes?

Köksmästaren Raymond Wesander från Närpes skulle lägga rejält med lokalproducerade tomater, gurka och persilja på sin smörgås.

”Ja välja täische fö att ja väit att di kan odel bästa tomaten i Närpes”, säger han.

Vilken Reissumies känner du dig som?

Det finns otaliga dialekter och språkvarianter i Finland. Eftersom det är omöjligt att trycka dem alla på brödförpackningarna vill Reissumies ge alla en chans att skapa en alldeles egen version och dela den med vänner till exempel i sociala medier.

Man kan skapa en egen Reissumies-logga i Reissumies-generatorn och dela den med hashtaggen #omareissumies. Reissumies-generatorn öppnas den 15 maj på http://www.reissumies.fi/murrekampanja.


Oululainen Reissumies är ett ikoniskt brödvarumärke som har erbjudit mättande mellanmål alltsedan 1978. Alla Reissumies-bröd bakas i Finland av inhemsk spannmål. Reissumies med råg bakas på bageriet i Lahtis. Reissumies Riktigt mörk bakas på bageriet i Uleåborg och ljusa Reissumies i Vanda. Förpackningarna med dialekter innehåller fyra portionsbröd och säljs fram till utgången av 2017. I fjol såldes nästan 32 miljoner förpackningar Oululainen Reissumies i Finland.

 

Reissumies från Närpes, Raymond Wesander

  • 1 skiva bifftomat
  • 3 gurkskivor
  • persilja

 

Ytterligare information:

Laura Siltanen, Senior Brand and Portfolio Manager, Fazer Bageri Finland,

tfn +358 40 777 2817, laura.siltanen@fazer.com

Taina Lampela-Helin, Senior Specialist, Communications, Fazer-koncernen,

tfn +358 40 668 4600, taina.lampela-helin@fazer.com
 

Medietelefon: tfn +358 40 668 2998, vardagar kl. 8–16

Läs mer om produkterna och kampanjen:

www.oululainen.fi

Bilder: 

www.fazergroup.com/pictures, “Media_Press”, ” Oululainen Reissumies murrepakkaukset”

***

Dialektöversättningen i meddelandets rubrik har gjorts av Jesper von Herzen.

 

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia