Vinst för Fazer Rotfruktsbröd i AdProfit-tävlingen som mäter framgångsrik marknadsföring

Fazer Rotfruktsbröd fortsätter sitt segertåg. Torsdagen den 4 maj 2017 utsågs Fazer Bageris mest framgångsrika produktnyhet 2016 till Årets bästa lansering i AdProfit-tävlingen som mäter framgångsrik marknadsföring. I januari 2017 tog Fazer Rotfruktsbröd silver i en annan tävling som mäter samma sak.

Fazer Rotfruktsbröd har utvecklat hela marknaden

AdProfit är en tävling som mäter hur framgångsrik marknadskommunikationen är. Fazer Rotfruktsbröd prisbelönades i kategorin Årets bästa lansering i tävlingen.

Enligt tävlingsjuryn visade marknadsledaren Fazer Bageri vägen på marknaden och utvecklade hela brödkategorin. Kampanjen inkluderade konsumentinsikt på ett relevant sätt och svarade på den genom en välfungerande produktifiering. Kampanjen höll genom alla medier ända till brödpåsen.

”Fazer Rotfruktsbröd har revolutionerat hela marknaden för portionsbröd. Och bäst av allt – efter varje marknadsföringskampanj har vi kunnat se en tydlig topp i försäljningen. Konsumenterna har med framgång röstat med fötterna”, säger Noora Pöyhönen, direktör för marknadsföring och portfölj på Fazer Bageri Finland. Hela teamet på Fazer Bageri och våra samarbetspartner som har hjälp oss att skapa denna framgångssaga ska ha ett stort tack för AdProfit-vinsten, liksom för de tidigare priserna”, säger Pöyhönen.

Finalen i kategorin Årets bästa lansering avgjordes mellan tre kandidater, varav inte mindre än två var Fazer Bageris produkter: Fazer Rotfruktsbröd och Munkbaren. Det viktigaste bedömningskriteriet i tävlingen var hur framgångsrik marknadsföringen har varit, och detta skulle påvisas på ett så konkret sätt som möjligt. Genomslagskraften bedömdes också som en del av en större kommersiell helhet och strategi.

Aktörerna bakom AdProfit-tävlingen är Annonsörernas förbund rf tillsammans med Aalto-universitetet, Alma Media, Finnkino och tidskriften Markkinointi&Mainonta.

Portionsbröd som innehåller över 30 procent vegetabilier

I produktfamiljen Fazer Rotfruktsbröd ingår fyra olika smaker, varav den senaste är Havre med Batat & Lins som lanserades i februari 2017. Den innehåller bland annat över 16 procent protein. Portionsbröden som innehåller rikligt med vegetabilier bakas i Lahtis, Uleåborg och Vanda.

Ytterligare information:

Noora Pöyhönen, direktör för marknadsföring och portfölj, Fazer Bageri Finland, noora.poyhonen@fazer.com tfn 040 5022 492

Taina Lampela-Helin, informatör, Fazer-koncernen, taina.lampela-helin@fazer.com, tfn 040 668 4600

Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tfn 040 668 2998

Bilder som lämpar sig för tryck: www.fazergroup.com/pictures (Media_Press -> Fazer Juuresleipä)

 

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Avainsanat:

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia