Fazer Café skapar nya smakupplevelser i Åbo

Fazer har öppnat ett nytt café i Åbo centrum, i det välkända apotekshuset vid Salutorget. Det nya Fazer Café i Åbo erbjuder åboborna Fazers klassiker och nya smakupplevelser veckans alla dagar. Miljön i caféet är en kombination av art deco och moderna uttryck i en unik omgivning.

Det nyöppnade Fazer Café invid Salutorget i Åbo, fortsätter historien som Karl Fazer påbörjade då han år 1891 grundade sitt fransk-ryska konditori på Glogatan i Helsingfors. Caféet i den historiska apoteksbyggnaden (Auragatan 10) förankrar Fazer i Åbo.  

”Vi är glada över att få öppna ett nytt Fazer Café mitt i Åbo. Vårt café erbjuder åboborna salta och söta smakupplevelser från morgon till kväll, sju dagar i veckan. Den historiska byggnaden andas samma långa historia och stil som våra caféer”, säger Kristian Helanne som ansvarar för Fazer Cafés verksamhet.

Klassiker och moderna smakupplevelser i unik miljö

Nya Fazer Café i Åbo erbjuder traditionella cafédelikatesser och många slags specialkaffesorter, smoothies, handgjort bröd av god kvalitet samt choklad och bakverk. Caféets lunchutbud består av lätta sallader och soppor. Caféet i Åbo kommer också att erbjuda Fazers superpopulära helgbrunch och vardagsfrukost.

”Vi vill erbjuda våra kunder nya smakupplevelser, så vi förnyar vårt utbud tre gånger per år. Fazers välbekanta klassiker – som beben, Menorcatårtan och potatisbakelsen – kommer i alla fall att finnas i utbudet också i framtiden”, berättar Kristian Helanne.  

Helanne tror att det nya caféets utbud, utmärkta service, trivsamma miljö och centrala läge vid torget i anslutning till köpcentret Hansa garanterar att caféet kommer att vinna både åbobornas och besökarnas hjärtan.

I utrymmet känns och syns ännu atmosfären från Finlands första apotek. Tidigare fanns Salutorgsapoteket, som enligt uppgift var Finlands äldsta apotek, på samma plats. Det grundades 1689 i Åbo av apotekare Relau och verkade i samma utrymmen 1866–2012.

Också café-restaurangen i Stockmann förnyas

Utbudet i Fazers café-restaurang i Stockmann i Åbo förnyas under oktober, och fungerar i fortsättningen enligt konceptet Kitchen & Café. Förnyelsen genomförs för att bättre svara på varuhuskundernas behov. Förnyade Kitchen & Café Stockmann i Åbo erbjuder i fortsättningen, förutom cafétjänster av hög kvalitet, en avslappnad och trivsam miljö att äta lunch i. Café-restaurangen betjänar fortfarande på samma adress, Kristinegatan 11. Under början av sommaren förnyades också restaurangen i varuhuset i Tammerfors enligt Kitchen & Café-konceptet, och nya Fazer Café Tammerfors öppnades vid Tavastgatan. Under hösten kommer också café-restaurangen i Stockman i Hagalund i Esbo att förnyas enligt samma koncept.

Ytterligare information:

Kristian Helanne, Fazer Cafés, tel. 040 831 8300
Laura Tötterman, kommunikationschef, Fazer-koncernen, tel. 044 711 9550
Mediatelefon: 040 6682 998, vardagar kl 8-16

E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

Nätsidor: www.fazer.fi/cafeturku , #fazercafe
Öppethållningstider
: må-fre 7.30–21.00, lö 9.00–21.00, sö 10.00–18.00

Bilder lämpliga för tryck :
www.fazergroup.com/pictures , ”Media_Press”, ”Fazer Café Turku”


Fazer-koncernen
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15,000 anställda. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit