Fazer Culinary Team presenterar förstklassig finländsk matlagningskonst för gästerna vid skid-VM i Lahtis 2017

På onsdag börjar skid-VM i Lahtis 2017 (22.2–5.3 2017). VM är samtidigt en estrad för den finländska matkulturen: Fazer Culinary Team, som tog guld i kock-OS i oktober 2016, ansvarar för VIP-serveringens smakupplevelser i åtta restauranger på tävlingsområdet. Maten har hämtat inspiration från den finländska naturen med sina aromatiska och rena råvaror och tillreds med innovativ, finländsk matlagningskonst.

Fazer är tävlingarnas nationella servicesamarbetspartner i fråga om bageriprodukter, konfektyr och VIP-måltider. Under mästerskapen presenterar Fazer Food Services finländsk matkultur på högsta nivå för internationella och finländska idrottsfantaster. Totalt väntas cirka 21 000 VIP-gäster. I VIP-restaurangerna arbetar dagligen cirka 100 matproffs med olika uppgifter. Målet är att skapa läckra och oförglömliga smakupplevelser under tävlingarna.

Finländska smaker med en modern twist

Maten vid VM i Lahtis 2017 har planerats av Mika Pesonen, lagkapten för Fazer Culinary Team som tog guld i kock-OS i oktober förra året. Utgångspunkten har varit traditionella finländska råvaror och smaker. Smakupplevelserna skapas med en modern twist, men med respekt för traditionerna. Bakom de innovativa och läckra smakupplevelserna ligger en gedigen gastronomisk kunskap och köksmästare av världsklass.

”Filosofin bakom menyn är finländska smaker och lokalproducerad mat. Vi kommer att servera mycket inhemska råvaror från naturen och läckra säsongsråvaror. Samtliga åtta restauranger har ett eget menykoncept. Rätterna har en tydlig betoning på grönsaker: vi serverar nya smakkombinationer – inhemska rotsaker och grönsaker – på ett nytt sätt. Den finländska skogen lyfts fram på menyn i form av bland annat soppar, kantareller och enbär. De inhemska åkrarna representeras av såväl råg, havre och dinkel som bondböna. Våra sjöar står för sik, mört och gädda. Vi har naturligtvis inte heller glömt våra fantastiska finländska rotsaker, mejeriprodukter, kött och Fazers rågbröd som bakas i Lahtis”, säger Mika Pesonen.

Åtta VIP-restauranger på tävlingsområdet

Fazer Food Services tillagar läckra smakupplevelser för cirka 21 000 VIP-gäster under VM. Dessutom serverar Fazer mat till 1 200 personer som jobbar frivilligt vid tävlingarna. VIP-maten serveras i åtta olika VM-restauranger. I centrum ligger restaurang Voitto med Executive Lounge, Salppurin Salonki, Salppurin Tupa och Salppurin Sauna. I läktarbyggnaden finns Presidenttiklubi och i mässhallsbyggnaden finns Lumilounge och Teivaan Studio med sina konferensrum. Mest speciell är Metsälinna som ligger invid skidspåren mitt ute skogen.

I VIP-restaurangerna arbetar dagligen cirka 100 proffs med olika uppgifter. Till dessa hör ett antal av Fazers egna matexperter och rekryterade projektmedarbetare samt studerande som deltar genom skolsamarbete.

”Tack vare entusiastiska proffs som jobbar med stort hjärta kan vi garantera de tusentals VM-besökarna läckra måltider. Vi kan utlova en unik upplevelse, en chans man inte får många gånger i livet”, säger Jari Taurén, chef för restaurang Voitto.

125-åriga Fazer är en stark aktör i Lahtis. Fazers kvarn och ett av företagets stora bagerier ligger i Lahtis. Vid bageriet i Lahtis bakas nästan alla Fazers rågbröd av inhemskt rågmjöl. Dessutom har Fazer Food Services flera restauranger i staden. Totalt sysselsätter Fazer cirka 570 personer i Lahtis.

Ytterligare information
Satu Ikäheimo, kommunikationsdirektör, Fazer-koncernen/Fazer Food Services Finland, tfn +358 50 380 49 96
Mika Pesonen, köksmästare och kapten för Fazer Culinary Team Finland, Fazer Food Services Finland, tfn +358 40 653 03 63
Fazers medietelefon är öppen vardagar kl. 8–16 för journalister, tfn +358 40 668 29 98
E-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com


#fazerculinaryteamfinland #suomalaistahyvää #lahti2017 #syödäänyhdessä

Bilder lämpliga för tryck:
www.fazergroup.com/pictures (Media_Press – Lahti2017)
Minnamari Mattila, kommunikationskoordinator, tfn +358 46 851 35 52 
 

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer-koncernen Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mejerifria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazers mission är Mat med mening. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia