Finlands mest älskade varumärke åker ut på äventyr: Traditionella Karl Fazer får Karl Fazer Travel-chokladkakor vid sin sida

De traditionella Karl Fazer-chokladsmakerna får en chokladserie av helt nytt slag vid sin sida ‒ Karl Fazer Travel-chokladkakorna för med sig en fläkt av Köpenhamn, Rio de Janeiro, London och New York. Chokladkakorna, som fått inspiration och smaker av dessa fyra intressanta städer, fortsätter på traditionen som självaste Karl Fazer inlett genom att hämta med sig nya upplevelser till hemlandet. Varje chokladkaka har en unik kod, som leder till överraskningsinnehåll med anknytning till chokladkakans stad – mycket delas ut, från flygbiljetter till underhållande videoklipp. 

Fazers grundare Karl Fazer njöt av att resa och sökte ständigt nya smaker och färska idéer på sina resor. Karls far hoppades förgäves att hans son skulle stanna i hemlandet och skaffa sig ett tryggt yrke. Karl ville förverkliga sin dröm och åkte iväg för att samla erfarenhet i Paris, St. Petersburg och Berlin. Han studerade hos metropolernas mest framstående konditorimästare, och när han återvände till Finland grundade han ett eget café på Glogatan i Helsingfors, där han serverade finländarna aldrig förut skådade läckerheter. Äventyrslystnaden har bevarats i Fazers verksamhet och de nya Karl Fazer Travel-chokladkakorna för de fascinerande städerna inom räckhåll för finländarna i form av nya smaker och upplevelser.

Livet är till för att upplevas

Chokladkakorna smakvärld har fått inspiration från fyra städer – till exempel New Yorks svala iskaffe och den färgglada livsglädjen i Rio de Janeiro.

”Vi har märkt att i synnerhet unga vill ha nya slags upplevelser och förnyelse i de traditionella smakvärldarna. Människorna reser också mycket och vill ständigt uppleva unika äventyr. Karl Fazer Travel-chokladkakorna inför helt nya smakkombinationer i vårt urval, och dessutom erbjuder de möjlighet att uppleva och dela upplevelser på ett nytt sätt”, berättar Fazers Senior Brand Manager Jonna Pelvo.

Alla Karl Fazer Travel-chokladkakor har en unik kod, som leder till en överraskning som är relaterad till staden i fråga. Förutom videoklipp och små digitala gåvor delas det i sammarbete med Finnair ut flygbiljetter samt unika upplevelser på resmålen.

Kööpenhamina: Raspberry & liquorice

Vit choklad, hallon och knaprig lakrits

Rio de Janeiro: Mint & choco drops

Mintsmakande mjölkchoklad och färgglada dragéer

Lontoo: Toffee rocks & salty cookie

Mjölkchoklad, knaprig toffee och saltsöta kexsmulor

New York: Iced coffee & mudcake

Mjölkchoklad med iskaffesmak och mjuka bitar av kladdkaka

Karl Fazer Travel ‒ Unwrap the world

Karl Fazer Travel-chokladkakorna kommer till försäljning i februari 2016.

Ytterligare information:

Senior Brand Manager Jonna Pelvo, Fazer Konfektyr,

tel. 046 851 5911, jonna.pelvo@fazer.com

Bilder som lämpar sig för tryck:
www.fazergroup.com/pictures, ”Media_Press”
kommunikationskoordinator Minnamari Mattila, tel. 046 851 3552

Fazer-koncernen

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till över 40 länder. Fazers mission är att skapa smakupplevelser. Företagets framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, de kunniga medarbetarnas passion och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Målsättningen är att dela ett gott liv, varenda dag. Fazer-koncernens omsättning 2014 uppgick till mer än 1,6 miljarder euro och företaget har över 15,000 anställda. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact.

Vi skapar smakupplevelser

Yrityksestä

Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, vegetabiliska måltider och mjölkfria produkter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Vi har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers mission är Mat med mening. Fazers framgång har sedan etableringen 1891 grundats på bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2017 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. Vi skapar smakupplevelser

Yhteyshenkilöt

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit