NORDIC OPENING: Yleisö löysi jälleen Rukan - kohokohtana presidentti Niinistön vierailu

Report this content

Tiedote, Ruka Nordic Opening
1.12.2013 julkaisuvapaa heti

Kahdestoista Ruka Nordic Opening kilpailtiin päätökseen sunnuntaina 1. joulukuuta. Viikonlopun aikana Rukalla ratkottiin yhdeksän maailmancupin voittajaa maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä.

Viikonlopun menestynein maa oli Norja, joka Marit Bjørgenin johdolla otti kärkisijoja maastohiihdossa. Bjørgen kruunattiin jälleen Ruka Triplan kuningattareksi, nyt jo neljättä kertaa. Miesten Triplan vei norjalainen Martin Johnsrud Sundby.

Maastohiihdon paras suomalainen Rukan viikonloppuna oli Krista Lähteenmäki. Rukan maailmancupin vapaan kympille kuudentena lähtenyt Lähteenmäki sijoittui 12:nneksi.

Yhdistetyssä käytiin sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailu. Norjan joukkue oli vahvin sunnuntaina kirpeässä pakkasessa käydyssä kilpailussa. Henkilökohtaisessa kilpailussa turvauduttiin varakilpailuna hypättyyn perjantaiseen mäkikisaan. Lauantain yksilökilpailussa vahvin oli Saksan Eric Frenzel. Suomalaisista huiman nousun hiihto-osuudella teki Ilkka Herola, joka oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 29. Suksi luisti Herolalla loistavasti ja palkintona oli uran paras maailmancupin sijoitus 13:s.

Mäkihypyssä hypättiin perjantain kilpailu. Erityisen jännittävässä kilpailussa Gregor Schlierenzauer hyppäsi voittoon toisen 143 metrisen huikean hypyn ansiosta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Schlierenzauer oli 15:ntenä. Suomalaisista Jarkko Määttä ja Olli Muotka hyppäsivät kahdesti.

Hyvä sää houkutteli ihmiset kisakatsomoon

Reilun kymmenen asteen pakkanen ja kohtuullisen hyvä sää houkutteli katsomoon lähes 20 000 katsojaa. Perjantaina (n. 6000) ja lauantaina (n. 8000) tehtiin lipunmyynnissä ja kisa-alueen ravintolamyynnissä ennätyksiä. Sunnuntaina yleisöä oli paikalla noin 5000.

"Hieman jäimme katsojatavoitteesta, joka oli 20 000. Kokonaisuutena kisaviikonloppu sujui hyvin. Erityisesti maastohiihtokilpailut ovat kehittyneet tapahtumassa ja kohokohta oli ehdottomasti presidentti Sauli Niinistön vierailun paikan päällä", Rukan maailmancupin pääsihteeri Seppo Linjakumpu kokosi viikonloppua yhteen.

Tasavallan presidentti saapui Kuusamon Rukalle jo torstaina ja tapasi muun muuassa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiä ja seurasi mäkihypyn henkilökohtaista maailmancupin kilpailua mäkimontussa.

Haasteita kisaviikonlopulle aiheutti kova tuuli, joka keskeytti lauantai-illan mäkikilpailun. Vaikka Rukan mäki onkin tuulinen, on kisan peruminen harvinainen poikkeus.

"Rukalla on Nordic Openingin historian aikana järjestetty 24 mäkikilpailua. Eilinen peruuntuminen oli toinen. Mistään toistuvasta ongelmasta ei siis ole kyse", Linjakumpu jatkoi.