Finlands representant till semifinalen i den internationella tävlingen för unga designers

En minkpäls designad av Anton Hinkonen är ett av de åtta bidrag som tagit sig till semifinalen i tävlingen för unga designers som ordnas av det internationella pälshandlarförbundet IFTF.

Den 23-åriga Anton Hinkonen som studerar vid Konstindustriella högskolan vann förra hösten den finska deltävligen för unga designers som ordnades av Turkiskaupan Liitto. Vid planeringen av sitt tävlingsbidrag baserade sig Hinkonen på en ovanlig färgnyans och enkla linjer. Den lysande röda 3/4 långa pälsen har en tulpanformad nedredel, smal midja och bananformade ärmar.

Vinnaren av den internationella finalen utropas fredagen den 14.3 vid modegalan som ordnas i samband med MIFUR-pälsmodemässan i Milano. Allt som allt deltog 42 unga designers från totalt 19 länder (3 kontinenter) i den internationella finalen.

Tilläggsinformation: Päivi Mononen-Mikkilä, viceordförande, Turkiskaupan Liitto ry, tel +358 50 5120322.
Bilder av tävlingsbidragen finns på IFTF:s sidor: http://www.iftf.com/iftf_4_2_1.php

Yrityksestä

Turkistuottajat Oyj on kansainvälinen turkishuutokauppayhtiö. Tärkein tehtävämme on turkisnahkojen välitysmyynti pääasiassa huutokaupoissa. Asiakkaitamme ovat tarhaajat ja muut nahkojen toimittajat sekä kansainväliset turkisnahkojen ostajat, välittäjät ja muoti- ja tekstiilialan yritykset.

Multimedia

Multimedia