Livlig minkskinnauktion – huvudmarknaderna aktiva

Vid Turkistuottajat Oyj:s internationella auktion i dag bjöds ut 940.000 SAGA-minkskinn, varav 95% såldes. Medelpriset på hanskinnen var 31,34 euro och på honskinnen 17,26 euro. Prisnivån på minkskinnen låg på samma nivå som vid försäljningssäsongens 2007/2008 inledande auktion som ordnades i Köpenhamn förra veckan, och ställvis över den. Den snabbt ökade minkskinnproduktionen i Kina har pressat prisnivån på europeiska minkskinnsedan förra försäljningssäsongen.

Under dagens försäljning var huvudmarknadsområdena aktiva och de största inköpen gjordes till Grekland, Ryssland, Hongkong/Kina och Italien. Köparfördelningen var i sin helhet bred, vilket är ett tecken på att köparna är i behov av material för att tillverka nya kollektioner och leverera tidigare beställda plagg.

Svart scanblack och silvergrå safir var fortfarande de dyraste skinntyperna. Det var stora prisskillnader mellan de olika kvaliteterna till fördel för korthåriga skinn med god täckning.

Auktionen fortsätter i morgon med försäljning av silverräv, olika mutationsrävar och finnsjubbskinn. Över 250 köpare deltar i auktionen som avslutas på fredag.

Tilläggsinformation: Verkställande direktör Pirkko Rantanen-Kervinen, tel. (09) 8498 327.

Yrityksestä

Turkistuottajat Oyj on kansainvälinen turkishuutokauppayhtiö. Tärkein tehtävämme on turkisnahkojen välitysmyynti pääasiassa huutokaupoissa. Asiakkaitamme ovat tarhaajat ja muut nahkojen toimittajat sekä kansainväliset turkisnahkojen ostajat, välittäjät ja muoti- ja tekstiilialan yritykset.