Veritas Pensionsförsäkring investerar i utvecklingen av Edesvikens kasern

Veritas Pensionsförsäkring har fattat beslut om att investera i utvecklingsprojektet av Edesvikens kasern i Helsingfors. Bilgaraget och det gamla kompanihuset som stått tomma på tomten länge kommer att totalrenoveras och göras om till en dagligvaruhandel och ett vårdhem.

Det forna kasernområdet ligger vid Mechelingatan i Tölö. Till sommaren 2016 kommer Kesko att öppna en ny K-Supermarket i området, och på hösten 2016 öppnar Mikeva Oy dörrarna till sin nya enhet för vård- och serviceboende. Källaren till dagligvaruhandeln saneras till en parkeringshall som kommer att skötas av Q-park Finland Oy.

Också Helsingfors kyrkliga samfällighet har hyrt kontors- och mötesutrymmen i fastigheterna. I bottenvåningen i den gamla kasernbyggnaden kommer att finnas en restaurang och några affärslokaler.

Den uthyrbara ytan uppgår till 11 000 kvadratmeter. Renoveringen av fastigheterna inleds inom de närmaste dagarna.

”Läget är utmärkt och man har lyckats på ett bra sätt utnyttja de befintliga byggnaderna till det nya användningssyftet. Och lägger man till bra hyresgäster, långa hyreskontrakt och välkända byggare så har vi allt som behövs för en god fastighetsplacering”, säger Veritas Pensionsförsäkrings fastighetsdirektör Peter Karlsson.

Byggherre för projektet är Auratum Kiinteistöt Oy som har ingått entreprenadavtal om saneringen av fastigheterna med Fira Oy. Ailecon Oy har fungerat som Auratums samarbetspartner i utvecklingsarbetet. Veritas Pensionsförsäkrings totalinvestering i projektet uppgår till cirka 30 miljoner euro.

VERITAS PENSIONSFÖRSÄKRING
Marknadskommunikation

Tilläggsuppgifter
Fastighetsdirektör Peter Karlsson, tfn 050 561 9545

Avsändare
Kommunikatör Hilkka Koskinen, tfn 010 5501 727, 050 5600 151

Veritas Pensionsförsäkring är proffs på arbetspensionsförsäkring. Vi har erfarenhet av skötsel av lagstadgade pensionsförsäkringar sedan år 1962, då lagen om arbetspension trädde i kraft. Veritas Pensionsförsäkring erbjuder personlig, yrkeskunnig och heltäckande service i ärenden som gäller arbetspensioner och välbefinnande i arbetet. Mer information om Veritas Pensionsförsäkring på www.veritas.fi.

Avainsanat:

Yrityksestä

Veritas Eläkevakuutus on lakisääteisten eläkevakuutusten kokenut ammattilainen. Tarjoamme henkilökohtaista, asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista palvelua työeläkeasioissa. Perustehtävämme on turvata asiakasyritystemme työntekijöiden ja yrittäjien eläkkeet lakisääteisen eläketurvan kautta.

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit