Volkswagen – Innovatiivisin brändi 2017

• Volkswagen brändi saavutti useita innovaatiopalkintoja Plus X Award -kilpailussa
• Uusi Volkswagen Arteon saavutti huippusijoituksen Automotive Brand Contest -kilpailussa

Frankfurtin autonäyttelyn yhteydessä Volkswagen brändi voitti useita muotoilun ja innovaation palkintoja. Huomattavin näistä oli Plus X Award -juryn Innovatiivisin brändi 2017 -palkinto. Volkswagen Arteon saavutti puolestaan ”Best of Best” -huippusijoituksen Automotive Brand 2017 -kilpailussa.

Innovatiivisin brändi 2017 -palkinnon otti vastaan Volkswagenin muotoilusta vastaava johtaja Klaus Bischoff. Plus X Award -palkinto on yksi maailman arvostetuimmista innovaatiopalkinnoista teknologian, urheilun ja elämäntavan saralla. Se myönnetään brändeille, jotka tunnistetaan tuotteiden laadusta ja innovatiivisuudesta. Pääpalkinnon lisäksi Volkswagenin neljä mallia saavutti ensimmäisen sijan omissa kategorioissaan:
• I.D.BUZZ  – Autoteollisuuden konseptiauto 2017
• Golf – Kompaktin kokoluokan Vuoden Auto 2017
• Atlas – Vuoden SUV 2017
• Arteon – Vuoden Sedan 2017

Volkswagen Arteon saavutti lisäksi myös Automotive Brand Contest -kilpailussa ”Best of Best” -huippusijoituksen kategoriassa ”volyymimallien ulko- ja sisämuotoilu”. Kansainvälinen tuomaristo totesi seuraavaa: Volkswagen Arteonissa suunnittelijat ovat pystyneet yhdistämään tulevaisuuden muotoilun sarjatuotantomalliin erittäin itsevarmalla tavalla. He ovat yhdistäneet perinteisen urheiluauton elementtejä fastback-mallin eleganssiin ja tilavuuteen pystyen samalla sisällyttämään useita konseptiauton innovatiivisia tyylillisiä ominaisuuksia ja muotoiluyksityiskohtia sarjatuotantoautomalliin.

Saksan muotoilukomitea (Rat für Formgebund) järjestää vuosittain Automotive Brand Contest -kilpailun ja antaa tunnustusta autoteollisuuden merkittävälle tuotemuotoilulle ja visuaaliselle viestinnälle. Komitea on perustettu säätiönä vuonna 1953 Saksan liittopäivien aloitteesta ja se tunnetaan maailmanlaajuisesti laadukkaan muotoilun ja visuaalisen viestinnän johtavana keskuksena.