Nederlandse Specialistische Dierenkliniek Utrecht sluit zich aan bij AniCura

AniCura, een Europees leider in hoogwaardige gespecialiseerde veterinaire zorg voor gezelschapsdieren, verwerft de gerenommeerde verwijskliniek Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU). De acquisitie biedt de SDU toegang tot een breed medisch en wetenschappelijk netwerk om kennis te delen en samen te werken en versterkt AniCura’s positie als Europees marktleider van vooruitstrevende veterinaire zorg.

Specialistische Dierenkliniek Utrecht is een zeer erkende verwijskliniek, die sinds 2008 wordt gerund door Europees specialist Edgar Scheepens. De kliniek heeft 16 veterinaire professionals in dienst, waaronder 6 dierenarts-specialisten (‘Diplomates’), en biedt de hoogst mogelijke deskundigheid op het gebied van onder meer orthopedie, neurochirurgie, weke delen chirurgie, interne geneeskunde en diagnostische beeldvorming. Ieder jaar verwijzen dierenartsen vanuit het hele land ongeveer 8 000 patiënten naar de kliniek.

In 2011 verhuisde de SDU naar een nieuw, ultramodern pand op een gemakkelijk te bereiken locatie. De kliniek beschikt over volledig uitgeruste operatiekamers, geavanceerde technologie voor diagnostische beeldvorming - waaronder een 128-slice CT (Computed Tomography) -, polikamers en kantoorruimtes.

─ We geloven dat het absoluut noodzakelijk is te allen tijde kwaliteit van zorg te kunnen garanderen. AniCura staat voor de hoogste kwaliteit van zorg en vergewist zich ervan dat alle klinieken continue hun kennis, vaardigheden en technologie kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat het essentieel is de krachten te bundelen en samen te werken, om zo een gezonde basis voor uitstekende veterinaire zorg in Nederland te creëren. AniCura kan dit mogelijk maken, aldus Edgar Scheepens, general manager van de SDU.

Peter Dahlberg, CEO AniCura: ─ Ik ben erg blij dat wij het team van de SDU binnen de veterinaire familie van AniCura mogen verwelkomen. Coöperatie en medische- en wetenschappelijke ontwikkeling zijn de sleutel tot het vormen van de toekomst van de gespecialiseerde veterinaire zorg. Door samen te werken als partners verzekeren we ons ervan dat wij en al onze familieleden in de voorhoede van de ontwikkeling in de veterinaire industrie verkeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Edgar Scheepens, general manager Specialistische Dierenkliniek Utrecht, +31 30 251 35 10

Peter Dahlberg, CEO AniCura, +46 730 505 050


Over AniCura

AniCura is een familie van gerenommeerde dierenziekenhuizen en -klinieken die zich toegelegd hebben op hoogkwalitatieve diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren. Voortgekomen uit het idee dat het delen van kennis en middelen kansen biedt voor betere diergeneeskundige zorg, is het bedrijf in 2011 ontstaan uit de eerste fusie van ziekenhuizen voor gezelschapsdieren in Scandinavië. Vandaag de dag is AniCura toonaangevend binnen de veterinaire zorg en een gewaardeerde partner voor huisdiereigenaren en verwijzende dierenartsen in Europa.

Ons aanbod van hoogkwalitatieve medische diensten omvat alles van preventieve en basisziekenzorg tot en met geavanceerde diagnostiek, interne geneeskunde, intensieve zorg, chirurgie en orthopedie. AniCura biedt tevens revalidatie, fysiotherapie en voedingsadviezen, evenals geselecteerde diervoeders en verzorgingsproducten.

AniCura biedt moderne, hoogkwalitatieve zorg voor huisdieren op 130 locaties in Europa. We ontzorgen cliënt en verwijzer door middel van uitstekende toegankelijkheid en patiëntveiligheid. Ieder jaar zorgen AniCura’s 2 500 gepassioneerde veterinaire professionals voor meer dan een miljoen huisdieren. AniCura is een betrouwbare opleidings- en verwijsinstantie.

Voor informatie over hoe AniCura werkt aan het vormgeven van de veterinaire zorg van de toekomst bezoekt u onze website: www.anicuragroup.com

Tags:

About Us

AniCura is a family of well-known animal hospitals and clinics specialised in veterinary care for companion animals. Born out of the idea that sharing resources creates opportunities for better veterinary care, the company was established in 2011 as the first merger of companion animal hospitals in the Nordic region. Today, AniCura is a role model within specialised veterinary care and a valued partner for pet owners and referring veterinarians across Europe. The company offers a wide range of high quality medical services covering preventive and basic health care as well as advanced diagnostics, internal medicine, intensive care, surgery and orthopaedics. AniCura also provides rehabilitation, physiotherapy and dietary advice and offers selected pet food and care products. For information on how AniCura is working to shape the future of veterinary care, please visit our website www.anicuragroup.com

Subscribe

Documents & Links

Quotes

We geloven dat het absoluut noodzakelijk is te allen tijde kwaliteit van zorg te kunnen garanderen. AniCura staat voor de hoogste kwaliteit van zorg en vergewist zich ervan dat alle klinieken continue hun kennis, vaardigheden en technologie kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat het essentieel is de krachten te bundelen en samen te werken, om zo een gezonde basis voor uitstekende veterinaire zorg in Nederland te creëren. AniCura kan dit mogelijk maken.
Edgar Scheepens, general manager van de SDU
Ik ben erg blij dat wij het team van de SDU binnen de veterinaire familie van AniCura mogen verwelkomen. Coöperatie en medische- en wetenschappelijke ontwikkeling zijn de sleutel tot het vormen van de toekomst van de gespecialiseerde veterinaire zorg. Door samen te werken als partners verzekeren we ons ervan dat wij en al onze familieleden in de voorhoede van de ontwikkeling in de veterinaire industrie verkeren.
Peter Dahlberg, CEO AniCura