Aura Light introduceert het slimme verlichtingssysteem BrightMind op de beurs Light + Building 2016

De Zweedse lichtfabrikant Aura Light introduceert het slimme verlichtingssysteem BrightMind – een systeem waarmee gebruikers met software via internet hun verlichtingsinstallatie kunnen bewaken en besturen. Dit leidt niet alleen tot financiële besparingen, maar geeft gebruikers ook een goed overzicht van hun verlichtingsinstallatie. Het systeem is geschikt voor binnen gebruik, bijvoorbeeld op industriële locaties, in winkels, logistieke centra, magazijnen en kantoren.

Het slimme BrightMind-verlichtingssysteem wordt getoond op de internationale beurs Light + Building 2016 in Frankfurt, Duitsland. Kenmerken van het systeem zijn energiebeheersing, bewaking van CO2-uitstoot, financiële besparingen en dagelijkse live updates voor de gebruiker. De oplossing werkt via internet met de cloud en is geschikt voor verschillende apparaten, zoals computers, tablets en smartphones. Met het systeem kan verlichting eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van medewerkers, zonder dat nieuwe bekabeling nodig is of dat nieuwe producten moeten worden geïnstalleerd.


“BrightMind is een volledig systeem dat al uw verlichting koppelt en waarmee u de controle hebt. Met de software, die elke dag live updates laat zien, kunt u uw verlichting eenvoudig beheren. Dit intelligente systeem is perfect als u uw energierekening wilt verlagen en uw verlichting beter en flexibeler wilt maken”, aldus Martin Malmros, CEO van Aura Light International AB. 

BrightMind bestaat uit hardware en software. De hardware is een ingebouwde module met DALI en uitgangspoorten van 1-10 V. De communicatie vanuit de module en de gateway verloopt draadloos. Het systeem is een cloud systeem, wat betekent dat de gegevens geen ruimte innemen op het apparaat omdat ze worden opgeslagen in de cloud, in een externe database.

Het intelligente BrightMind-verlichtingssysteem is een van de nieuwste innovaties van Aura Light en is het resultaat van investeringen in digitale en persoonlijke verlichtingsoplossingen die voldoen aan de eisen van gebruikers van de toekomst. BrightMind kan worden besteld vanaf mei 2016.
Aura Light, Light + Building 2016, Frankfurt, hal 4.1, Stand B50.

Hamburg, 7 maart 2016

Aura Light Central Europe

Voor meer informatie:
Vincent Dirkzwager, Sales Manager Benelux, +31 (0)6 200 833 13

Sjennine ten Brinke, Marketing Manager Benelux, +31 (0)6 55 39 38 17, sjennine.tenbrinke@auralight.com 

Over Aura Light
Aura Light is een verlichtingsfabrikant en levert duurzame lichtoplossingen aan professionele klanten, zodat zij in staat zijn om kosten te reduceren en hun ecologische voetafdruk te verlagen. Aura Light staat bekend om haar hoge kwaliteitsproducten met een lange levensduur en haar lichtoplossingen waarmee bovendien tot 80% bespaard kan worden op het energieverbruik. De basis voor Aura Light werd al in 1930 gelegd onder de naam Lumalampan. Long Life lampen worden geproduceerd sinds 1980. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden. Het concern heeft dochterondernemingen en distributeurs en verkoopt lichtoplossingen over de gehele wereld. De klanten komen voornamelijk uit de industrie, retail en de openbare sector. Aura Light heeft zo´n 300 medewerkers en een omzet van 80 miljoen euro. Meer informatie vindt u op www.auralight.nl

Tags:

Subscribe

Quotes

“BrightMind is een volledig systeem dat al uw verlichting koppelt en waarmee u de controle hebt. Met de software, die elke dag live updates laat zien, kunt u uw verlichting eenvoudig beheren. Dit intelligente systeem is perfect als u uw energierekening wilt verlagen en uw verlichting beter en flexibeler wilt maken”
Martin Malmros, CEO van Aura Light International AB