Aura Light neemt armaturenfabrikant Zobra over

De Zweedse lichtfabrikant Aura Light heeft Zobra overgenomen, een Zweedse lichtfabrikant die indoor en outdoor armaturen ontwikkelt voor diverse toepassingen, zoals scholen, kantoren, retail en straatverlichting. Deze acquisitie is een belangrijke stap voor het bedrijf om een complete leverancier te worden op het gebied van energie-efficiënte lichtoplossingen. 

Zobra ontwikkelt, produceert en verkoopt armaturen die toegepast kunnen worden in openbare ruimtes. Het bedrijf biedt een breed assortiment van armaturen aan voor zowel indoor als outdoor en focust hierbij op een innovatief design van het product. Zobra’s hoofdkantoor is gevestigd in Vimmerby in Zweden waar ook de productie plaatsvindt. Het bedrijf heeft in korte tijd een behoorlijke groei doorgemaakt en heeft hier erkenning voor gekregen van de markt.

"Deze acquisitie is een belangrijke stap in de groeistrategie van Aura Light. We zien een toename van de vraag naar complete lichtoplossingen bij onze klanten. Het is voor ons belangrijk om een totaalleverancier te zijn, waarbij we lichtbronnen, sensoren en armaturen aanbieden van de hoogste kwaliteit”, zegt Martin Malmros, CEO Aura Light International AB. 

Tegenwoordig biedt Aura Light een uitgebreide product portfolio met Long Life lampen, LED-oplossingen, armaturen en LMS. In 2012 heeft Aura Light IQ Sensortech overgenomen, een leverancier van lichtregelsystemen. Zobra heeft in 2010 Noral overgenomen, een sterk merk in outdoor armaturen.

”Wij kijken er naar uit om onderdeel te zijn van de Aura Light groep en dat onze producten een aanvulling zijn op hun productassortiment en om onze kennis van armaturen te delen. We zijn twee bedrijven die allebei onze klanten een totaaloplossing bieden met hoogwaardige verlichting”, zegt Michael Engstrand, CEO Zobra AB.

Hamburg, 9 maart 2015

Aura Light Central Europe

Voor meer informatie:
Vincent Dirkzwager, Sales Manager Benelux, Aura Light Central Europe, +31 (0)6 200 833 13

Sjennine ten Brinke, Marketing Manager Aura Light Central Europe, +31 (0)6 55 39 38 17, sjennine.tenbrinke@auralight.com

Over Aura Light
Aura Light is een verlichtingsfabrikant en levert duurzame lichtoplossingen aan professionele klanten, zodat zij in staat zijn om kosten te reduceren en hun ecologische voetafdruk te verlagen. Aura Light staat bekend om haar hoge kwaliteitsproducten met een lange levensduur en haar lichtoplossingen waarmee bovendien tot 80% bespaard kan worden op het energieverbruik. De basis voor Aura Light werd al in 1930 gelegd onder de naam Lumalampan. Long Life lampen worden geproduceerd sinds 1980. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden. Het concern heeft dochterondernemingen en distributeurs en verkoopt lichtoplossingen over de gehele wereld. De klanten komen voornamelijk uit de industrie, retail en de openbare sector. Aura Light heeft zo´n 300 medewerkers en een omzet van 80 miljoen euro. Meer informatie vindt u op www.auralight.nl.

Over Zobra
Zobra is een Zweedse armaturenfabrikant en ontwikkelt, produceert en verkoopt lichtoplossingen voor openbare ruimtes, zowel voor indoor als outdoor. Het bedrijf heeft 63 medewerkers in Zweden. De productie vindt plaats op het hoofdkantoor in Vimmerby, Zweden. In 2013 had het bedrijf een omzet van zo´n 9 miljoen euro. In hun 10 jaar bestaan hebben zij een goede positie verworven in de markt van armaturen. Lees meer op www.zobra.se or www.noral.se/en

Tags:

Subscribe

Media

Media

Quotes

Deze acquisitie is een belangrijke stap in de groeistrategie van Aura Light. We zien een toename van de vraag naar complete lichtoplossingen bij onze klanten. Het is voor ons belangrijk om een totaalleverancier te zijn, waarbij we lichtbronnen, sensoren en armaturen aanbieden van de hoogste kwaliteit
Martin Malmros, CEO Aura Light International AB
Wij kijken er naar uit om onderdeel te zijn van de Aura Light groep en dat onze producten een aanvulling zijn op hun productassortiment en om onze kennis van armaturen te delen. We zijn twee bedrijven die allebei onze klanten een totaaloplossing bieden met hoogwaardige verlichting
Michael Engstrand, CEO Zobra AB