Îngrijitori de bătrâni, asistenți medicali, moașe: Germania caută urgent în întreaga lume personal calificat

Hamburg – Din 2015, cererea pe piața muncii din Germania pentru personal de îngrijire a crescut cu aproximativ 50%([i]). În momentul de față, doar pentru îngrijirea bătrânilor și bolnavilor există o carență de 35.000 de persoane calificate. Același lucru este valabil și în cazul moașelor: Numărul de posturi vacante s-a dublat față de cel din anul 2017([ii]). Până în anul 2030, lipsa de personal din domeniul sănătății va crește până la aproximativ un milion de persoane – pe lângă un număr de 165.000 de medici, va lipsi și un număr de 800.000 de persoane calificate în domeniul sănătății, care însă nu sunt medici([iii]). Fără migrația forței de muncă pentru aceste profesii, domeniul sănătății și îngrijirii va avea o problemă care nu va putea fi soluționată.

În Germania duce lipsă de îngrijitori. În prezent, durează aproximativ o jumătate de an pentru a ocupa un post vacant în domeniul îngrijirii bătrânilor. Și nu este previzibilă nicio îmbunătățire – datorită dezvoltării demografice, în Germania o să existe tot mai multe persoane care vor avea nevoie de îngrijire, iar personalul de îngrijire pentru aceștia va fi în continuă scădere. Această tendință se observă nu numai la personalul de îngrijire a bolnavilor și bătrânilor, ci și la moașe și asistenții medicali specializați în domeniul nașterilor. Inițiativa internațională pentru părinți „Mother Hood” a avertizat în anul 2017 femeile însărcinate să nu călătorească: în multe părți ale Germaniei nu se poate asigura o naștere în condiții de siguranță, din cauza faptului că multe săli de nașteri sunt închise și din cauza lipsei moașelor([iv]).

Doar o migrație masivă a forței de muncă pentru aceste meserii ar putea rezolva această problemă. Dar cum vor găsi persoanele interesate din alte țări locul de muncă potrivit în Germania? Cum vom putea reuni ceea ce este sortit să fie împreună: personal calificat și angajatori atractivi? Cum trebuie procedat pentru a respecta regulile privind recunoașterea calificării și a permisului de ședere? Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a munci în Germania?

Cunoștințe de limba germană la nivelul B

Cunoașterea limbii germane la nivelul B2 este o condiție care trebuie îndeplinită pentru a putea exercita meserii în domeniul sănătății și îngrijirii. Se pot trimite aplicații și dacă nivelul cunoștințelor de limbă este A2. Acestea pot fi aprofundate în Germania pentru atingerea nivelului B2 necesar, prin cursuri de limbi străine corespunzătoare și prin susținere din partea viitorului angajator.

Angajatorii germani iau legătura cu personalul calificat 

Căutarea unui loc de muncă în Germania din străinătate poate fi foarte dificil. Ca alternativă, personalul calificat din întreaga lume se poate înregistra și își poate crea un profil personal pe platforma de intermediere www.employland.de. Angajatorii germani caută pe platformă noi colaboratori și vor intra în contact cu aceștia. Persoanelor care aplică nu li se vor imputa niciun fel de comisioane de intermediere. Dacă doriți, în plus față de intermediere, Employland se va ocupa de formalitățile juridice, ca de exemplu, obținerea permisului de ședere sau obținerea recunoașterii calificării, care este obligatorie pentru exercitarea meseriilor din domeniul medical. De regulă, compania care a reușit să recruteze un nou colaborator va suporta cheltuielile pentru serviciile juridice prestate.

Guvernul federal are în plan înlesnirea accesului la piața muncii din Germania

Criza de personal calificat nu se resimte doar în sectorul sănătății și îngrijirii medicale; aceasta este puternic resimțită în multe domenii. Pentru a combate această tendință, guvernul federal are în plan să emită o lege cu privire la migrația forțelor de muncă specializate, care să înlesnească accesul la piața muncii din Germania.

Fără o migrație corespunzătoare a forțelor de muncă, până în anul 2030 ar exista un deficit de cinci milioane în rândurile forței de muncă, ceea ce ar conduce la pierderi de peste 500 miliarde de euro, a prognozat societatea de consultanță Korn Ferry([v]). În acest context, este imperios necesar să se emită o lege cu privire la migrația forțelor de muncă. Pentru domeniul sănătății și al îngrijirii există și acum condiții de accesare bune, însă fără niciun sprijin găsirea traseului pe piața muncii din Germania este dificilă, acesta fiind o procedură destul de complexă.


[i] https://www.hiringlab.org/de/blog/2018/04/10/der-arbeitsmarkt-fuer-auslaendische-pflegekraefte-in-deutschland/ 

[ii] https://www.hiringlab.org/de/blog/2018/05/07/hebammenmangel-arbeitsmarkt-kommt-in-bewegung/ 

[iii] http://www.pwc.de/de/gesundheitswesen-und-pharma/assets/fachkraeftemangel.pdf 

[iv] http://www.spiegel.de/karriere/geburtshilfe-warum-es-in-deutschland-nicht-genug-hebammen-gibt-a-1194402-druck.html 

[v] https://www.welt.de/wirtschaft/article176120863/Korn-Ferry-Fachkraeftemangel-kostet-Deutschland-mehr-als-eine-halbe-Billion.html 

_________________________________________

CONTACT:

Sabine Drechsel

Presse & PR

Employland GmbH

Saseler Chaussee 109

22393 Hamburg

Germany

https://www.employland.de

Tel.: +49 (0)40 632 99 550

Fax: +49 (0)40 632 99 559

Geschäftsführer: Hans-Christian Bartholatus

Amtsgericht Hamburg, HRB 132545

Employland - Professionals and skilled workers for Germany

Tags:

About Us

Employland provides companies in Germany and professionals from around the world with a platform to initiate contact. We accompany you throughout the entire process, right up until receipt of the residence and employment permit. Participants can use our website to run through the entire application process, right up until the conclusion of an employment contract. Employland GmbH was founded in Hamburg in 2014. “The demographic change in Germany has an impact on the labor market; this affects all of us. Founding Employland was the logical response to this development: There is a lack of qualified professionals domestically, which means that we have to look abroad. And: If companies shudder at the thought of the bureaucratic effort that accompanies legislation on immigration and residence, then we must provide assistance here,” explains Hans-Christian Bartholatus, main shareholder and managing director. Bartholatus is no stranger to the start-up scene in Hamburg. His greatest coup occurred in 2004 when, as a partner in mobile.de GmbH, the company was sold to eBay. mobile.de continues to be one of (if not the) leading online automobile markets. Trust is the basis of our work. The Employland team thus comprises long-standing employees and consultants of the experienced entrepreneur, bringing expertise to the table from various sectors. In order to provide the extensive range of Employland services professionally, we work closely with a law firm that specializes in migration law.