A LIQUI MOLY túllépi a 800 munkavállalót

A kenőanyag- és adalékspecialista egy évtized leforgása alatt megduplázta a foglalkoztatott létszámot

2017. szeptember - egyik növekedési jelentés követi a másikat a LIQUI MOLY-nál. A német kenőanyag- és adalékspecialista augusztusban és szeptemberben 23 munkavállalót vett fel, ezzel pedig áttörte a 800 munkavállalós álomhatárt. 2006-hoz képest a munkavállalói létszám megduplázódott. A cég nemrégiben, ez év augusztusában számolt be a cégtörténet legnagyobb árbevételű hónapjáról.

A LIQUI MOLY-nál szinte összhangban bővül az árbevétel, a nyereség és a társvállalkozók száma, ahogyan a munkavállalókat a cégnél nevezik. A cég már 819 munkavállalót foglalkoztat: 515 főt Ulmban, 268-at pedig Saarlouisban. A 800-as álomhatárt az a 23 társvállalkozó törte át, aki augusztusban és szeptemberben kezdte meg a munkát, köztük kilenc tanuló. "Szeretem a fiatalokat, akik friss ötletekkel érkeznek hozzánk, és velünk, kiszolgált csatalokvakkal folytatnak eszmecserét a LIQUI MOLY jövőjéről", hangsúlyozza az ügyvezető, Ernst Prost. Nem csak egy unalmas generációváltásról van szó. "Az egész cég jövőre való alkalmassága a tét, ez pedig a fiatalok kezében van."

Ernst Prost meggyőződése szerint ehhez a jövőre való alkalmassághoz mindenki hozzájárul: "Miközben mi, "öregek" tapasztalatot, rutint és professzionalitást adunk, és átadjuk értékrendszerünket, addig a fiatalok a felkerekedést, az újat, akár a radikálist és forradalmit testesítik meg. Teljesen világos: A kiképzés, illetve általánosságban a képzés egy cég legfontosabb feladata, minden cégé egy szociális piacgazdaságban."

A bevétel és a nyereség az ügyvezető számára fontos mutatószámai a cég fennmaradásának. "Csak egy sikeres cég tud tartósan biztos munkahelyeket nyújtani." Ezeket a mérleg szempontjából fontos számokat más területeken érik el, amelyek nem szerepelnek a kimutatásokban: a munkavállalók számával, és első sorban elkötelezettségükkel. "Számunkra nem a gazdasági mutatószámok állnak a középpontban, hanem az emberek. Éppen ezért vannak rendben a számaink", így Ernst Prost. Mivel mindannyian részesei a sikernek, a cégvezető senkit sem emel ki 800. munkavállalóként. "Nem szólisták csoportja vagyunk, hanem csapatként dolgozunk, amelyben mindenki elvégzi a rábízott feladatot."

A 400-as határ eléréséig a LIQUI MOLY-nak közel öt évtizedre volt szüksége. 2006-ban a LIQUI MOLY társvállalkozók száma a saarvidéki MÉGUIN olajművek átvételével egyetlen csapásra 130 fővel nőtt. Az elmúlt tizenegy évben a társvállalkozók száma megduplázódott. Ernst Prost nem kívánta elkötelezni magát azzal kapcsolatosan, hogy mikorra érik el a 900 vagy az 1.000 főt. "Ám ha a növekedési tempónk továbbra is fennmarad, akkor erre igen hamar sor kerülhet."

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Subscribe

Media

Media