Professzionális megoldás a dízelszűrő cseréjére

A LIQUI MOLY Pro-Line dízelszűrő-adalékával a szervizek növelhetik nyereségüket és az ügyfélhűséget

2017. szepember – a dízelszűrők jellemzően a rendszeren cserélt autóalkatrészek közé tartoznak. Az időközöket az autógyártók határozzák meg. A szűrőt általában az átvizsgálások alkalmával cserélik. A német olaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY kifejlesztett egy adalékot, amely minden professzionális szűrőcserének elválaszthatatlan része.

A dízelszűrő cseréje során nem kerülhet levegő a rendszerbe, ellenkező esetben nem tud létrejönni a szükséges nyomás, és jelentősen fokozódik a befecskendező pumpa kopása. A pumpa védelme pedig különösen fontos a dízelmotorok esetében. A befecskendezés általában 2000 baron történik. Ezért a szűrőt fel kell tölteni folyadékkal. Ez általában mintegy 300 milliliter dízel üzemanyaggal történik. Ezt a szervizek általában nem számítják fel, de az év során a költségek felhalmozódnak. A LIQUI MOLY ezt a problémát a Pro-Line dízelszűrő adalékkal orvosolja.

Az új profiterméket a dízelszűrőbe töltik. "Itt az adatlék koncentráltan hat, és azonnal tisztítja a befecskendezőrendszert és a fúvókákat", magyarázza David Kaiser. Ő vezeti a LIQUI MOLY kutatás-fejlesztési területét. Az adalék kenéssegítőt is tartalmaz. Ez akkor nagyon fontos, ha a rendszerben még vannak légbuborékok. Ezek leszakíthatják az olaj zsiradékfilmjét. A kenéssegítő megakadályozza ezt. A szintén az adalék részét képező cetánszám-booster csökkenti a rázást, és optimalizálja a motor indulási képességét. A motor az adalék alkalmazásával összességében nyugodtabban jár. A legtöbb dízelszűrő 300 ml-es térfogatú. Az 500 milliliteres flakon maradékát az üzemanyag-tartályba töltik, mely így csekély adagolás mellett kiegészítő tisztítást biztosít.

"Az adalékkal a szűrőcsere lényegesen egyszerűbb, tisztább és még egészségesebb is", így David Kaiser. Egyes szervizek a dízelt nehezen adagolható üzemanyagpumpával töltik be. A szűrőcsere után ez gyakran alapos takarítást tesz szükségessé - ez szükségtelen és egészségtelen, mivel a dízel üzemanyag rákkeltő hatású hírében áll.

A szervizek számára a Pro-Line dízelszűrő adalék további nyereséget tud hozni, egyúttal fokozni tudja az ügyfélhűséget, ha az adalékot kiegészítő szolgáltatási elemként értékesítik az átvizsgálás során, melynek köszönhetően az üzemanyag jobban elég a motorban, és az hosszabb ideig megőrzi üzemképességét. "Ezen felül a szerviz a dízeltisztítással meg tudja különböztetni magát versenytársaitól", írja le David Kaiser.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Subscribe

Media

Media