SERVICE PLATFORM MVIO™ VAN MAINGATE IS BELANGRIJK VOOR E.ON ZWEDEN OM ENERGIEVERBUIK VAN KLANTEN TE VERLAGEN


E.ON Zweden is recent begonnen met het hun grootste klantenproject ooit om door verstrekking gratis ‘slimme meters’ klanten controle te geven over hun energieverbruik. Deze toepassing, genoemd 100Koll, geeft per minuut het energieverbruik weer. Klanten kunnen apparatuur aan of uit schakelen via de app. Eerdere pilots hebben bewezen dat huishoudens tot 15% kunnen besparen op de energiekosten zonder in te leveren op comfort.

Als alle huishoudens in Zweden hun energieverbruik met 15% zouden verminderen dan zou dat een besparing leveren van 2.3 miljard kilowattuur wat gelijk staat aan 2.3 miljard SEK. Door de distributie van 120.000 gratis slimme meter apps wil E.ON Zweden waarde creëren voor de economie en het milieu.

Door koppeling van het service platform mvio™ van Maingate met het slimme meter informatie management systeem van E.ON Zweden krijgen de klanten de informatie om controle te krijgen over hun verbruik. Het service platform regelt tevens de aansturing van de smart plugs die de klanten van E.ON meegeleverd krijgen.

Toen E.ON Zweden haar grootste energie-experiment startte leverde Maingate ook het service platform mvio™. Voorafgaand aan het project 100Koll volgde wij een uitgebreid aanbestedingsproces en Maingate was wederom geselecteerd als service provider. “Ik kijk uit naar een verdere professionele samenwerking met Maingate” zegt Johan Mörnstam, Hoof van Business Innovatie bij E.ON Zweden.

“Wij zijn tevreden en trots met de bevestiging en het vertrouwen dat E.ON Zweden ons geeft met de vervolgopdracht van deze grote uitrol van 100Koll”, zegt Baard Eilertsen, CEO of Maingate. Hij zegt verder, “Het succes van de eerste versie van de ‘slimme meter’ 100Koll bevestigt dat zowel interesse in de klanten als hun besparingen topprioriteiten zijn en bevestigt ons standpunt dat we aan het begin staan van een technologische revolutie waar mensen, machines en de mogelijkheden om grote hoeveelheden data real-time te beheren leidt, tot nieuwe en transformerende kansen. "

Over Maingate mvio™
Maingate mvio™ is een information management system voor het verzamelen, analyseren en distribueren van realtime data. Het platform en de specifieke eindgebruikers interfaces worden gebruikt bij toepassingen ten behoeve van energie efficiëntie, maar ook voor meer generieke informatie management toepassingen zoals Internet of Things (IoT).

Over E.ON Zweden
E.ON Zweden produceert en levert energie en energie gerelateerde diensten aan ongeveer één miljoen klanten. E.ON streeft doorlopend naar efficiëntere en schonere energievoorziening, door het leveren van betrouwbare producten en diensten tegen eerlijke prijzen. E.ON transformeert van een Europese energieproducent naar een internationale aanbieder van energieoplossingen. www.eon.se

Over Maingate
Maingate, opgericht in 1998, is een ICT bedrijf die M2M Connectivity Services en Information Management Services levert aan klanten binnen Europa. Voor meer dan 1.000 klanten zijn wij een vertrouwde partner, inclusief energiebedrijven zoals E.ON, Vattenfall en Fortum. Partners waar wij nauw mee samenwerken zijn o.a. Gemalto, Oberthur, Schneider Electric, Kamstrup, Telia, Tele2 en Duitse Telecom. Wij verbinden meer dan 55% van alle slimme meters in Zweden, 20% van alle slimme meters in Finland, 70% van de Point-of-Sales terminals in Zweden en 40% van alle residentiële alarmen in Zweden. Maingate is onderdeel van het Nordic VC Verdane Capital fund VI. Verdane investeert en ontwikkelt groei bij Scandinavische bedrijven. www.maingatesolutions.com.

Contact Information

Marcus Lannerbro, EVP Partner Strategy & Marcom
+46 70 320 13 25
marcus.lannerbro@maingatesolutions.com

Winhold Bartelink, Business Development Manager Benelux
+31 64 612 98 22
winhold.bartelink@maingatesolutions.com

Media

Media

Documents & Links