OtterBox verovert Nederlandse markt

Amsterdam, 04 April 2014 - OtterBox, wereldwijd marktleider in hoogwaardige, beschermende cases voor smartphones en tablets, is in Nederland bezig aan een gestage opmars. De consument en ook de zakelijke gebruiker kiest steeds vaker voor een OtterBox-case bij het dagelijks gebruik van smartphone of tablet. Met name de Defender en Commuter Series - ontworpen voor bescherming van mobiele telefoons tegen beschadigingen door vallen en stof en tegen krassen - zijn in trek. OtterBox cases zijn geschikt voor vrijwel iedere smartphone, waaronder uiteraard de nieuwste iPhone en Samsung modellen maar ook modellen voor HTC, Nokia, LG en Motorola. OtterBox breidt haar aanbod op de Nederlandse markt in 2014 verder uit.

Perfectioneren gebruikservaring

OtterBox is een familiebedrijf en werd in 1998 opgericht in de Verenigde Staten. Vorig jaar stond de onderneming voor de zesde keer op de Inc. 5000, de toonaangevende lijst van snelst groeiende Amerikaanse bedrijven. Steve Daverio, Managing Director van OtterBox EMEA: “Het doet ons veel plezier dat de Nederlandse consument ons inmiddels in steeds grotere getale weet te vinden. Onze producten zijn ontworpen om het dagelijks gebruik van smartphones en tablets makkelijker te maken. Wij willen het gebruiksgemak perfectioneren, ongeacht iemands lifestyle. In de stad, op het strand of in de bergen: met OtterBox kun je op een veilige en toch smaakvolle manier gebruik maken van je mobiele telefoon of tablet, zonder bang te zijn voor een beschadiging.” OtterBox cases zijn geschikt voor vrijwel ieder type smartphone.

Functionaliteit & design

“Het is een belangrijk deel van onze missie om onze klanten en partners – waaronder uiteraard online en offine retailers - te blijven verrassen, zowel op het gebied van functionaliteit als design”, zegt Jorg Netten, verantwoordelijk voor de verkoop van OtterBox in de Benelux, waar de organisatie een uitgebreid distributienetwerk heeft. “Wij zullen ook dit jaar weer met een aantal verrassende en vernieuwende modellen op de markt komen.”

Defender-serie

De cases uit deze toplijn zijn uiterst nauwkeurig ontworpen en bieden een robuuste, meerlaagse bescherming. De schokabsorberende buitenlaag, de stevige behuizing van polycarbonaat, de ingebouwde schermbescherming en meegeleverde draaiende riemclipholster zorgen voor een perfecte pasvorm met een goede bescherming tegen vallen en stoten. Het robuuste, hoekige uiterlijk en de gebogen vorm bieden ergonomische houvast. De schuine rand rond de luidsprekeropening is iets verhoogd om geluid door te laten wanneer het apparaat op een oppervlak ligt en er is een verbeterde ondersteunende structuur gebruikt om een stevig en betrouwbare skelet te bieden. De riemclipholster doet tevens dienst als kijksteun.

Commuter-serie

De Commuter-serie is gemaakt om altijd binnen handbereik te zijn. Het stijlvolle, stevige ontwerp met gladde ronde lijnen verleent de case een gewelfd, ‘getailleerd’ uiterlijk dat bestand is tegen stoten en schokken en gemakkelijk in en uit de zak glijdt voor prettig gebruik. De Commuter-serie past feilloos en handhaaft de strakke designelementen van een apparaat, terwijl de innovatieve styling voor een oppervlak met meer houvast zorgt. Het aanbrengen van de tweelaagse case is eenvoudig. De binnenste siliconenhoes schuift over het apparaat om schokken op te vangen, terwijl de robuuste buitenschaal van polycarbonaat een structuur biedt waarmee een rigide bescherming tegen stoten en klappen wordt gevormd. Een zelfklevende schermbescherming is inbegrepen. De schuine rand rond de luidsprekeropening is op de Commuter-serie ook iets verhoogd om geluid door te laten wanneer het apparaat op een oppervlak ligt.

 

Over OtterBox

OtterBox biedt momenteel de best verkopende case voor smartphones in de Verenigde Staten aan. Daarnaast levert het bedrijf een uitgebreide reeks hoogwaardige screenprotectors en andere apparaatverbeterende accessoires die aansluiten bij uiteenlopende consumer lifestyles. De goede relaties van OtterBox met toonaangevende fabrikanten van mobiele apparatuur, detailhandelaren en draadloze serviceproviders zijn van grote toegevoegde waarde. De organisatie heeft een klantenservice van wereldklasse en er is een voortdurend streven om producten van topkwaliteit te leveren.

OtterBox is in de loop der jaren zes keer vermeld in de Inc. 5000-ranglijst van snelst groeiende particuliere bedrijven in de Verenigde Staten, is door Forbes Magazine genoemd als één van ‘America’s Most Promising Companies’ en is herhaaldelijk genoemd in het jaarlijkse Great Place to Work®-onderzoek dat wordt gepubliceerd door FORTUNE Magazine. Het familiebedrijf heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Fort Collins, Colorado en kantoren in Boston, San Diego (alle drie in de Verenigde Staten) en in Cork (Ierland) en Hong Kong.

Kijk voor meer informatie en de gehele range op www.otterbox.ie

Niet voor publicatie: voor meer informatie of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Het PR Bureau

020 – 670 22 32

Elice Groeneveld

Elice.Groeneveld@hetprbureau.nl

Tags:

About Us

Known as an innovator of protective solutions for the leading global handheld manufacturers, wireless carriers and distributors, we've got technology covered! Starting with something as simple as a box, OtterBox was created in 1998 and built upon fundamentals of hard work, creativity and perseverance. Our cases are dedicated to all the klutzy, spontaneous, chaotic, graceless individuals who have broken a device or valuable due to their active lifestyle and like our customers, we've been there too! The "innovative spirit" of founder and chairman Curt Richardson has promoted the development of our product lines from waterproof boxes into four lines of device-specific cases for today's hottest technologies. Similar to an otter's fur, our original line of cases is waterproof. So to incorporate that element with the fun and playful disposition of the animal our founder and his wife came up with the name OtterBox while brainstorming company names during a drive to Denver, Colo. Like the animal that is our namesake, we're a fun, creative bunch that likes to work hard and play hard too. We have in-house sales, customer service, accounting, engineering, public relations, marketing, web design, graphics, supply chain, human resources and our own warehouse. OtterBox is located in one of the greatest cities in America - Fort Collins, Colo. Ranked #1 in 2006 and #2 in 2008 on Money Magazine's "Best Places to Live" list, Fort Collins has easy access to the Rocky Mountains for biking, hiking, running, camping, kayaking, boating, skiing, snowboarding and other activities. Many of us use our cases every day, in the office, outdoors and around town and serve as excellent "guinea pigs" for new product testing. Throughout the years, we've listened to customer feedback and attribute the evolution of our products to consumers who've challenged us to take the idea of a protective case to the next level. At OtterBox, it's not one person changing the world of cases, it's a team!

Media

Media