Alle hens aan dek voor minder gewicht en brandveiligheid! Paroc lanceert nieuwe marine oplossingen: 40% lichter

Paroc biedt nieuwe lichtgewicht-oplossingen aan voor brandgeïsoleerde dekken en schotten, geschikt voor projecten waar gewicht van kritiek belang is.

Belangrijke vooruitgang op het gebied van productietechnologie stelt Paroc in staat om het gewicht van het bestaande marine aanbod, dat internationale erkenning geniet, drastisch omlaag te brengen. De eerste oplossingen die profiteren van de gevoelige gewichtsbesparing zijn de PAROC-elementen voor stalen dekken en schotten van klasse A.

Makkelijk ontwerp

De nieuwe oplossingen zijn allemaal gebaseerd op één product: de PAROC Marine Navis Slab 60, een steenwolplaat van 60 kg/m3 met vier diktes, wat het ontwerpen makkelijker en minder complex maakt. De gewichtsbesparing van 40 % stelt scheepsbouwers en -eigenaars in staat om hun brandstofverbruik aanmerkelijk omlaag te brengen. Schepen zijn bovendien makkelijker te manoeuvreren. De nieuwe PAROC-producten zijn ook een goede zaak voor ons milieu: ze verminderen de CO2-emissies. Dat begint al bij het transport van de producten vanaf de fabriek en reikt helemaal tot aan de installatie op de scheepswerf en het varen op zee.

De oplossingen die brandwering van klasse A bieden, zijn de volgende:

PAROC Marine
Navis Slab 60
A-60
  Stalen dek  
A-60
Stalen schot
A-30
  Stalen dek  
A-30
Stalen schot
Gewicht (kg/m2)

3,0 / 1,8 4,2 / 1,8 1,8 / 1,8 2,4 / 1,8

Alle marine isolaties van PAROC worden getest op onbrandbaarheid overeenkomstig Deel 1 van de FTO-regels van de IMO.

De eerste lichte marine oplossingen van PAROC komen in oktober 2017 op de markt. Deze oplossingen zijn slechts het begin van een nieuwe reeks lichtgewichtproducten.

Paroc is een toonaangevende Europese fabrikant van energie-efficiënte isolatieoplossingen voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen en voor mariene, offshore, akoestische en andere industriële toepassingen. De Finse leverancier heeft in meer dan 75 jaar geschiedenis een reputatie voor innovatie, kwalitatieve producten, technische expertise en duurzaamheid verworven. Paroc wil een innovatieve en vertrouwde partner voor een duurzame bouwomgeving zijn.

Paroc heeft ongeveer 2.020 medewerkers in zijn fabrieken in Finland, Zweden, Litouwen, Polen en Rusland en verkoopkantoren in 13 Europese landen.

Tags:

About Us

Paroc Group est un fabricant international d'isolation en laine de roche. Notre siège social se trouve en Finlande et nous disposons de sites de production dans quatre pays, ainsi que de bureaux dans 14 pays. Chez Paroc, nous développons notre savoir-faire en matière de production depuis les années 1930. Aujourd'hui, nous sommes le principal fournisseur d'isolation en Finlande, en Suède et dans les pays baltes. Connus sous la marque PAROC et instantanément reconnus à leurs emballages à rayures rouges et blanches, nos produits s'adressent à l'isolation des bâtiments, à l'isolation technique et à l'isolation marine, ainsi qu'à la confection de panneaux-sandwich et de produits d'isolation acoustique. Nous développons et pilotons des concepts de construction, de la rénovation énergétique aux maisons passives, qui permettent de réduire la consommation d'énergie et les émissions des bâtiments, tout en augmentant leur confort de vie. Notre clientèle, très diversifiée, compte aussi bien des constructeurs de maisons individuelles que des architectes, des entrepreneurs, des revendeurs et des constructeurs de bâtiments industriels. Paroc Group est détenue par un grand nombre d'investisseurs institutionnels, ainsi qu'en minorité par les employés de l'entreprise.

Subscribe

Media

Media