Efficiënt, duurzaam en esthetisch. Paroc stelt PAROC Hvac GreyCoat voor, een assortiment technische isolatieproducten

Een correcte isolatie van HVAC-buizen en -installaties is cruciaal voor de optimale werking van een gebouw. Precies daarom is het belangrijk om bij het ontwerp van nieuwe installaties of de bescherming van een bestaande uitrusting goedgekeurde en complementaire materialen te gebruiken. Paroc, de marktleider voor technische isolatie, stelt PAROC Hvac GreyCoat voor: een duurzaam en efficiënt productassortiment uit steenwol voor de isolatie van zichtbare installaties.

De producten uit het assortiment PAROC Hvac GreyCoat werden ontworpen in overeenstemming met de vereisten voor thermische isolatie en dampisolatie van buizennetten, luchtkanalen en ventilatie-installaties. Het assortiment bestaat uit volledig complementaire slabben, matten, buiselementen, boogstukken, flenzen en beschermtape. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van steenwol biedt het assortiment PAROC Hvac GreyCoat talrijke voordelen voor de eindgebruiker: de producten voorkomen warmteverlies, garanderen akoestisch comfort en brandveiligheid in binnenruimtes, en beschermen staalelementen tegen corrosie. 

De systeemelementen zijn voornamelijk ontworpen voor zichtbare leidingen in kantoren, recreatieruimtes of commerciële gebouwen (bv. supermarkten, winkelcentra, …) en hebben een grijze deklaag uit versterkt aluminiumfolie en tape over de lengtenaad. Dit voorkomt niet alleen condensatie, maar garandeert ook een snelle, eenvoudige en economische installatie. Een grijze prefab laklaag zorgt voor een esthetische afwerking, die geen bijkomende coating meer vereist. 

Alle isolatieproducten uit het assortiment PAROC Hvac GreyCoat vallen onder klasse A2-s1,d0 voor brandreactie, wat overeenkomt met een classificatie als 'onbrandbaar materiaal' en beantwoordt aan de vereisten voor technische isolatie. Het isolatiemateriaal uit steenwol van Paroc genereert geen brandende druppels, en draagt dus niet bij aan de verspreiding van een eventuele brand.

PAROC Hvac Slab GreyCoat  PAROC Hvac Lamella Mat GreyCoat  PAROC Hvac Section GreyCoat T 
Onbrandbare slab uit steenwol om ventilatiekanalen en -installaties te isoleren tegen warmte en damp.   Onbrandbare mat uit steenwol om ventilatiekanalen en -installaties te isoleren tegen warmte en damp.  Onbrandbaar buiselement uit steenwol om het buizennet en de luchtkanalen in gebouwen te isoleren tegen warmte en damp. 
Afmetingen Afmetingen Afmetingen
Dikte (mm) Breedte x lengte (mm) Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (mm) Dikte (mm) Binnen-diameter (mm) Lengte (mm)
50 - 100 600 x 1200 20 - 100 500 of 1000 2500 - 10000 20 - 120 12 - 273 1200
Brandreactie Brandreactie  Brandreactie 
Euroklasse A2-s1, d0 Euroklasse A2-s1, d0  Euroklasse A2L-s1, d0 
Water- en damppermeabiliteit  Water- en damppermeabiliteit  Water- en damppermeabiliteit 
Waterabsorptie op korte termijn
WS, Wp: ≤ 1 kg/m²
Waterdampdiffusieweerstand: MV2 
Waterabsorptie op korte termijn
WS, Wp:≤ 1 kg/m²
Waterdampdiffusieweerstand: MV2 
Waterabsorptie op korte termijn
WS, Wp:≤ 1 kg/m²
Waterdampdiffusieweerstand MV2 
PAROC Hvac Bend GreyCoat T PAROC Flange GreyCoat  PAROC Tape GreyCoat 
Onbrandbaar prefab gebogen buiselement voor isolatie tegen warmte en damp. Grijs gelakte aluminium flens als eindstuk voor buisisolatie. Reliëftape uit versterkt aluminiumfolie met een grijze laklaag en een aangepaste kleeflaag uit acryl met witte siliconenvoering voor het dichten van naden bij elementen, lamellenmatten of slabben uit het assortiment PAROC GreyCoat.
Afmetingen Afmetingen Afmetingen
Dikte (mm) Binnendiameter (mm) Dikte (mm)
20 - 50 28 - 114 0,2
Brandreactie 
Euroklasse A2-s1, d0 
Damppermeabiliteit 
Waterabsorptie op korte termijn
WS, Wp:≤ 1 kg/m²
Waterdampdiffusieweerstand: MV2 

Tags:

About Us

Paroc Group est un fabricant international d'isolation en laine de roche. Notre siège social se trouve en Finlande et nous disposons de sites de production dans quatre pays, ainsi que de bureaux dans 14 pays. Chez Paroc, nous développons notre savoir-faire en matière de production depuis les années 1930. Aujourd'hui, nous sommes le principal fournisseur d'isolation en Finlande, en Suède et dans les pays baltes. Connus sous la marque PAROC et instantanément reconnus à leurs emballages à rayures rouges et blanches, nos produits s'adressent à l'isolation des bâtiments, à l'isolation technique et à l'isolation marine, ainsi qu'à la confection de panneaux-sandwich et de produits d'isolation acoustique. Nous développons et pilotons des concepts de construction, de la rénovation énergétique aux maisons passives, qui permettent de réduire la consommation d'énergie et les émissions des bâtiments, tout en augmentant leur confort de vie. Notre clientèle, très diversifiée, compte aussi bien des constructeurs de maisons individuelles que des architectes, des entrepreneurs, des revendeurs et des constructeurs de bâtiments industriels. Paroc Group est détenue par un grand nombre d'investisseurs institutionnels, ainsi qu'en minorité par les employés de l'entreprise.