Zonder omwegen. Paroc stelt PAROC Hvac Bend AluCoat T voor, buisisolatie uit steenwol voor elleboogstukken

De isolatie van warmte- en waterleidingen is misschien niet de meest uitdagende taak bij nieuwe installaties, maar vergt niettemin de nodige precisie, en dan vooral bij elleboogstukken. Om het ontwerp en de samenstelling van HVAC-systemen eenvoudiger te maken voor bouwprofessionals, heeft Paroc hoogwaardige boogstukken uit eigen productie ontworpen onder de naam PAROC Hvac Bend AluCoat T. De ideale oplossing voor een efficiënte en snelle isolatie!

PAROC Hvac Bend AluCoat T is een onbrandbaar elleboogstuk uit elastische steenwol om buizen in gebouwen en schepen te isoleren tegen warmte en damp. De boogstukken zijn uitgerust met een prefab deklaag uit versterkt aluminiumfolie en tape in de lengtenaad, om doeltreffend interne condensatie te voorkomen. Bovendien kan de installateur het isolatiemateriaal eenvoudig afstemmen op de aanwezige HVAC-buizen met verschillende buigingshoeken. 

De elleboogstukken uit eigen productie zijn gebruiksklare, goedgekeurde oplossingen voor een snelle en eenvoudige installatie. De installateur hoeft niet langer individuele buisstukken manueel uit te snijden en samen te brengen rond elke elleboog in het buizennet. Hij kan voortaan prefab isolatiecomponenten gebruiken met de juiste afmetingen, die de kwaliteit van de isolatie meteen ook verbeteren. PAROC Hvac Bend AluCoat T levert even doeltreffende prestaties als een rechte buisisolatie met PAROC Section, en is dus een volledig complementaire oplossing.

PAROC Hvac Bend AluCoat T is een technisch efficiënte, snelle en economische manier om elleboogstukken te isoleren. Onnodig warmteverlies wordt tot een minimum herleid door de lage warmtegeleiding van de steenwol en de afwezigheid van metalen bevestigingsstukken, wat ook het operationele kostenplaatje ten goede komt. Deze isolatiemethode helpt niet alleen mogelijke thermische bruggen en warmteverlies te voorkomen, maar levert ook een kostbare tijdsbesparing op.

Technische eigenschappen

 Geharmoniseerde norm: EN 14303:2009+A1:2013
Warmtegeleiding (verklaard) bij 10°C, λ10: 0,034 W/mK
Warmtegeleiding (verklaard) bij 50°C, λ50: 0,037 W/mK
Warmtegeleiding (verklaard) bij 100°C, λ100: 0,044 W/mK
Reactie bij brand, Euroklasse: A2L-s1, d0
Waterdampdiffusieweerstand: MV2
Waterabsorptie op korte termijn WS, Wp: ≤ 1 kg/m²
Chloride-ionen, Cl-: < 10 ppm
Afmetingen en tolerantie: T8 voor buitendiameter < 150 mm, T9 voor buitendiameter ≥ 150 mm 

Afmetingen 

Dikte20-100 mm
Binnendiameter (excl. units): 15-168 mm

http://news.cision.com/global/paroc-belgium

Paroc is een toonaangevende Europese fabrikant van energie-efficiënte isolatieoplossingen voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen en voor mariene, offshore, akoestische en andere industriële toepassingen. De Finse leverancier heeft in meer dan 75 jaar geschiedenis een reputatie voor innovatie, kwalitatieve producten, technische expertise en duurzaamheid verworven. Paroc wil een innovatieve en vertrouwde partner voor een duurzame bouwomgeving zijn.

Paroc heeft ongeveer 2.020 medewerkers in zijn fabrieken in Finland, Zweden, Litouwen, Polen en Rusland en verkoopkantoren in 14 Europese landen.

Tags:

About Us

Paroc Group est un fabricant international d'isolation en laine de roche. Notre siège social se trouve en Finlande et nous disposons de sites de production dans quatre pays, ainsi que de bureaux dans 14 pays. Chez Paroc, nous développons notre savoir-faire en matière de production depuis les années 1930. Aujourd'hui, nous sommes le principal fournisseur d'isolation en Finlande, en Suède et dans les pays baltes. Connus sous la marque PAROC et instantanément reconnus à leurs emballages à rayures rouges et blanches, nos produits s'adressent à l'isolation des bâtiments, à l'isolation technique et à l'isolation marine, ainsi qu'à la confection de panneaux-sandwich et de produits d'isolation acoustique. Nous développons et pilotons des concepts de construction, de la rénovation énergétique aux maisons passives, qui permettent de réduire la consommation d'énergie et les émissions des bâtiments, tout en augmentant leur confort de vie. Notre clientèle, très diversifiée, compte aussi bien des constructeurs de maisons individuelles que des architectes, des entrepreneurs, des revendeurs et des constructeurs de bâtiments industriels. Paroc Group est détenue par un grand nombre d'investisseurs institutionnels, ainsi qu'en minorité par les employés de l'entreprise.