Paroc heeft een mooi palmares in waardepropositie

Interview met Johan Magnusson, Senior Vice President, Paroc Technical Insulation

Dankzij uw carrière bij bedrijven als ASSA ABLOY Entrance Systems en Ruukki Metals kent u het klappen van de zweep in de op de industrie gerichte markt. Welke ervaring brengt u mee, en welke rol speelt deze expertise voor uw nieuwe functie bij Paroc?

Ik denk dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de groeiagenda van Paroc, door sterk te focussen op de penetratie in de belangrijkste markten voor bepaalde gebieden, door de nadruk te leggen op het belang van innovatie en nieuwe oplossingen, en door kostenefficiëntie te stimuleren om ons wereldwijde concurrentievermogen te behouden.

Paroc staat bekend om zijn aanpak met een sterke focus op de professional. Wat zijn volgens u de belangrijkste factoren om deze producten te verkopen? Waar liggen volgens u de sterke punten van Paroc?

Het geheim bestaat erin enerzijds een sterke waardepropositie te creëren die ons merk onderscheidt van de concurrentie, en anderzijds consumentgerichte oplossingen te ontwikkelen. Paroc heeft een mooi palmares op het gebied van waardepropositie: we bieden een hoogwaardige kwaliteit in combinatie met een uitstekend serviceniveau in de industrie voor technische isolatie.

Welke doelen streeft Paroc Technical Insulation momenteel na, en wat zal uw team doen om die targets te realiseren?

We willen uitgroeien tot de onbetwiste nummer één in een select aantal marktgebieden en belangrijke klantsegmenten. Dat zullen we doen door een uitgebreid assortiment productoplossingen aan te bieden, samen met de beste expertise en ondersteuning op de markt.

Technische isolatie is doorgaans een competitieve sector, aangezien niet alleen steenwolfabrikanten oplossingen op de markt brengen. Welke voordelen biedt steenwol in vergelijking met andere isolatiematerialen?

Steenwol onderscheidt zich vooral door zijn brandwerende kenmerken, maar heeft ook tal van gunstige eigenschappen, waaronder het gebruiks- en installatiegemak en de recyclagemogelijkheden.

Wat worden de grootste uitdagingen voor isolatiebedrijven in de komende jaren?

We zullen ons nog meer moeten focussen op duurzaamheid, en we zullen iedereen moeten overtuigen van de voordelen van steenwol voor energiezuinige en veilige oplossingen.

Tags:

About Us

De Paroc Group is een internationale fabrikant van steenwolisolatie. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Finland, we hebben productiefaciliteiten in vier landen en verkoopkantoren in 14 landen. Bij Paroc zijn we al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw bezig met het ontwikkelen van onze productiekennis. Tegenwoordig zijn we in Finland, Zweden en de Baltische staten de leidende leverancier van isolatie. Onder de merknaam PAROC en in de onmiddellijk herkenbare rood-wit gestreepte verpakking bestaan onze producten onder meer uit isolatie voor de bouw, technische en maritieme isolatie, sandwichpanelen en akoestische producten. We ontwikkelen en testen bouwconcepten, van energiezuinige renovaties tot passieve huizen, die het energieverbruik en de uitstoot van gebouwen verlagen en tegelijkertijd het woongenot verhogen. Onze klanten zijn divers: van aannemers die eengezinswoningen bouwen tot architecten, handelaren en industriële bouwbedrijven. Paroc Group is eigendom van fondsen geadviseerd door CVC Capital Partners en Paroc medewerkers als minderheidsaandeelhouders.

Subscribe

Media

Media