Medische externe adapter met 30W voor type CF applicaties

Powerbox , één van Europa’s grootste bedrijven op het gebied van power supplies , met meer dan 30 jaar ervaring in medische power supplies, introduceert haar nieuwste product, de EXM30 series. Dit is een 30W wallplug adapter met de meest moderne topologie in de markt beschikbaar. Met een input range van 85 – 264 VAC (verminderd vermogen onder 100VAC) en uitgangen van 12, 15 of 24 VDC, is deze serie uitermate geschikt voor een zeer groot aantal toepassingen.

Diverse marktonderzoeken voorspellen een grote verschuiving in de medische sector. Het aantal patiënten dat op dit moment thuis behandeld wordt (de zogenaamde homecare) zal door de jaren heen exponentieel stijgen. Om dit veilig te realiseren wordt er steeds meer gevraagd van de medische apparatuur. Met de nieuwe series wordt er ingespeeld op deze behoefte.

Tijdens de ontwikkeling van de EXM30 series hebben we de lat hoog gelegd. De wens voor een standard unit voor veelzijdig gebruik met daarbij lage lekstromen (Minder dan 10µA) die vereist zijn voor type CF en critical care toepassingen, of de benodigde waterdichtheid eisen van critical medical faciliteiten en home care toepassingen (60601-1-11), de hoge ambities voor de levensduur, MTBF van 440,000h, efficiëntie (88%) en toch een hoog piekvermogen zijn slechts een paar criteria. 85-264VAC input voltage en daarnaast een strakke vormgeving met verwisselbare AC pluggen tonen aan dat we geslaagd zijn in onze doelstellingen” aldus Martin Fredmark, VP of Product Management.

Het op flyback topology gebaseerde design is opgebouwd met een minimum aan componenten, is stijlvol vormgegeven en heeft standaard Class II isolatie en IP 21. De series verwijzen naar een 30W unit, alhoewel het nominale vermogen gespecificeerd is op 36W en een piekvermogen van 45W. Intelligente temperatuurprotectie verhoogt de verwachte levensduur en vergroot de betrouwbaarheid. De zeer unieke no load input power van minder dan 0,2W verlaagt de verliezen en voorkomt stress in de unit.

De EXM30 kan op diverse manieren gezien worden als winnaar. Door de goede prijs/prestatieverhouding is hij voor vele toepassingen met hoge eisen geschikt. Door de lage verliezen, lange levensduur en betrouwbaarheid bespaart hij nog meer gedurende de jaren van gebruik. Doordat de unit extern gebruikt wordt ontstaat er geen hitte in de applicatie zelf, zijn afmetingen van ondergeschikt belang, EMC is beter onder controle te houden en certificering van het eindproduct gaat veel eenvoudiger.

Standaard voldoet de EXM30 aan de IEC60601-1 Edition 3, IEC60601-1-11, class II isolation, IP21 protection en natuurlijk aan de criteria als RoHS, REACH en WEEE.

Voor meer informatie

www.prbx.com
Kantoor Benelux +31 76 501 5856

Powerbox, opgericht in 1974, is een van Europa’s grootste bedrijven in power conversie. Met haar hoofdkantoor in Zweden en lokale kantoren in 15 landen op 4 continenten bedient Powerbox haar klanten over de hele wereld. Met haar langdurige ervaring en brede productrange combineert Powerbox haar rol als power consultant en leverancier waardoor haar klant een verbeterde positie ervaart in de markt met de optimale oplossing.

Tags:

Subscribe

Media

Media

Documents & Links