Nieuwe high performance power supplies leveren vermogen voor industriële applicaties, nu en voor in de toekomst!

Powerbox, een van de grootste leveranciers van power supplies in Europa, en al meer dan 4 decennia leider in geoptimaliseerde oplossingen voor veeleisende applicaties, introduceert haar nieuwe Industriële lijn van standaard AC/DC power supplies. Met meer dan 200 producten wordt een grote range van vermogen, spanningen, mechanische afmetingen en koelopties geboden. Voor bijna elke applicatie is er wel een geschikt product.

Deze nieuwe lijn vult het gamma aan van de bestaande lijn van Powerbox, en is een aanvulling op de mogelijkheden die het bedrijf heeft op custom power solutions. In de lijn zitten single, dual en multiple output modules in de range van 150 tot 650W. Van open frame, U-bracket, enclosed in operating temperatuur van -20 tot 50ºC.

“Het industriële segment, met applicaties in de ICT, automatisering, building control en test en meet is erg breed” aldus Martin Fredmark, VP Product Management, “maar er zit altijd een substantiële gelijkenis in de behoefte van de klant. Een goed voorbeeld waar iedereen om vraagt is hoge vermogensdichtheid gecombineerd met zo min mogelijk hitteontwikkeling. Dit maakt het integratie proces van de voeding een stuk eenvoudiger. Ook het groot aantal approvals waar de voeding aan voldoet is belangrijk, net als hoge betrouwbaarheid en goede support, ook in het veld. Ook kampen de meeste klanten met energieverbruik waar wij dan aan bijdragen door een lage no load energy consumptie.”

De single output units gebruiken een LLC half bridge topologie, veel van de units synchronous retification, waar de rectifier output diodes zijn vervangen door MOSFET’s. Hierdoor bereiken we efficiencies van meer dan 93%, hoge piekstromen en hele hoge EMI Performance voor de EN55022B.

Andere kenmerken zijn wide input range, hoge MTBF, PFC en EN61000-3-2 class D certificering. Door de laatste technieken te gebruiken zijn deze units een goede oplossing voor vele applicaties.

For more information

Visit www.prbx.com
Please contact Patrick Le Fèvre, Director Marketing and Communication
+46 (0)158 703 00
marcom@prbx.com

Ontstaan in 1974, het hoofdkantoor in Zweden en lokaal in 15 landen gevestigd is Powerbox in staat klanten in de hele wereld te bedienen. Onze focus ligt op vier grote markten: industrie, medisch, rail en transport, en defensie. Hiervoor ontwikkelen wij premium voedingen. Onze missie is onze expertise te gebruiken om bij de klant de expertise te vergroten. Ieder aspect van onze business is gebaseerd op het ontwerpen met geavanceerde componenten. Powerbox staat bekend om de technische innovaties die bijdragen aan energiebesparing en haar mogelijkheden om een volledige product lifecycle te voorzien met zo min mogelijk impact op het milieu. 

Tags:

Subscribe

Media

Media