Sectra tekent contract met klant Critical Infrastructure

Linköping, Zweden – 21 februari 2018 – Een groot bedrijf in de Critical Infrastructure industrie heeft de beveiligingsdiensten van cyber security bedrijf Sectra (STO: SECT B) afgenomen. Het betreft een opdracht voor vijf jaar en omvat systeemmonitoring op verschillende plekken in Zweden. Deze oplossing waarschuwt de klant wanneer het netwerkverkeer afwijkt van het normale verkeer. Deze afwijkingen kunnen ontstaan door cyberaanvallen, technische fouten of foutieve handelingen. Als ze onmiddellijk geconstateerd worden, kunnen ze gecorrigeerd worden voordat ze ernstige gevolgen veroorzaken. 

Momenteel wordt de dienst van Sectra voornamelijk ingezet bij elektriciteitscentrales. Met deze afspraak wordt de dienst nu ook ingezet in een nieuw segment van de energiesector.

“Het bewustzijn van cyberbedreigingen neem toe, en Sectra helpt de gevolgen van verstoringen in de Critical Infrastructure voorkomen,” stelt Simo Pykälistö, President van Sectra Communications.

Sectra’s aanbod aan bedrijven in de Critical Infrastructure bevat ook security assessments, risico- en kwetsbaarheidsanalyses en netwerkanalyses. Deze diensten beoordelen het vermogen van een bedrijf om fysieke en digitale bedreigingen op te sporen en te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Simo Pykälistö, President van Sectra Communications AB en Vice President van Sectra AB, tel +46 (0)703 51 53 03
Torbjörn Kronander, President en CEO van Sectra AB, tel: +46 (0)13 23 52 27


Over Sectra
Sectra ontwikkelt producten en diensten die het delen van gevoelige informatie en communicatie van onze samenleving beschermen. Het aanbod omvat beveiligde spraak- en datacommunicatie met oplossingen die zowel nationaal als door de EU en de NAVO goedgekeurd zijn, alsook veiligheidsanalyses en monitoring van kritieke IT-systemen voor bijvoorbeeld de elektriciteits- en waterdistributie. De activiteiten vinden plaats vanuit kantoren in Zweden, Nederland en Finland.

Sectra helpt ziekenhuizen over de hele wereld om de zorg effectiever te maken en autoriteiten en defensie onderdelen in Europa om gevoelige informatie van onze samenleving te beschermen. Op die manier draagt Sectra bij aan een gezondere en veiligere samenleving. Het bedrijf werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor staat in Linköping. Tegenwoordig heeft Sectra dochterondernemingen in 16 landen en verkoopt het zijn producten via samenwerking met partners over de hele wereld. De omzet bedroeg in het boekjaar 2016/2017 1141 miljoen Zweedse kronen. Sectra (STO: SECT B) heeft een notering aan de Nasdaq Stockholm. Ga voor meer informatie naar www.sectra.se

Tags:

About Us

Sectra assists hospitals throughout the world to enhance the efficiency of care, and authorities and defense forces in Europe to protect society’s most sensitive information. Thereby, Sectra contributes to a healthier and safer society. The company was founded in 1978, has its head office in Linköping, Sweden, with direct sales in 19 countries, and operates through partners worldwide. Sales in the 2017/2018 fiscal year totaled SEK 1,267 million. The Sectra share is quoted on the Nasdaq Stockholm exchange. For more information, visit www.sectra.com.

Subscribe

Media

Media

Quotes

Het bewustzijn van cyberbedreigingen neem toe, en Sectra helpt de gevolgen van verstoringen in de Critical Infrastructure voorkomen.
Simo Pykälistö, President van Sectra Communications