Eugene Grüter benoemd tot directeur Sweco Nederland

Eugene Grüter is benoemd tot directeur van Sweco Nederland als opvolger van Ton de Jong.

”Met Eugene Grüter krijgt Sweco Nederland een ervaren leider die in staat is duurzame relaties met klanten en werknemers op te bouwen. Hij heeft solide track record in het bereiken van resultaten en transformeren van organisaties,” zegt Tomas Carlsson, President en CEO van Sweco.

Eugene Grüter zal zijn rol als directeur van Sweco Nederland per 1 september 2016 aannemen. Hij heeft brede ervaring op management niveau in de consulting engineering en constructie industrieën en was lid van raad van bestuur van Royal HaskoningDHV en de Koninklijke BAM Groep. Eugene Grüter heeft ruime ervaring in organisatie- en management ontwikkeling.

”Er zijn veel kansen in de Nederlandse markt. Met de 100-jarige historie en aanwezigheid door het land, de sterke klantrelaties en zeer ervaren werknemer is Sweco in de unieke positie om Nederlandse steden en gemeenschappen van de toekomst te plannen en ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om de potentie van Sweco's business in Nederland te ontwikkelen samen met onze klanten en de organisatie", zegt Eugene Grüter, de nieuw benoemde directeur van Sweco Nederland.

Eugene Grüter zal toe treden tot Sweco's Executive Team.

Wij zijn met Ton de Jong overeengekomen dat hij het bedrijf zal verlaten.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Tomas Carlsson, President en CEO, 00 46 8 695 66 60
Eugene Grüter, Directeur Sweco Nederland, 00 31 6 24 27 57
Patricia Beks, Press Manager, 0031 6 31 242 757, patricia.beks@sweco.nl

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Met 14.500 medewerkers in Europa, bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld. Sweco is Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau, met een omzet van circa 1,7 miljard euro (pro forma 2015) en is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

 

 

Subscribe

Quotes

Met Eugene Grüter krijgt Sweco Nederland een ervaren leider die in staat is duurzame relaties met klanten en werknemers op te bouwen. Hij heeft solide track record in het bereiken van resultaten en transformeren van organisaties.
Tomas Carlsson, President en CEO van Sweco