Sweco onderzoekt aardbevingsbestendigheid ambassadegebouwen Bangladesh

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken doet ingenieursadviesbureau Sweco preventief onderzoek op het gebied van aardbevingsbestendigheid bij acht huisvestingslocaties van Nederlands ambassadepersoneel in Dhaka, Bangladesh. De conclusies en adviezen zal het ministerie gebruiken in haar huisvestingstrategie voor het ambassadepersoneel.

Sweco onderzoekt de overall conditie en verricht een specialistische inspectie naar de aardbevingsbestendigheid van de constructie van de gebouwen ter plaatse. Het doel is om bij ieder gebouw vast te stellen wat de risico’s zijn bij eventuele toekomstige aardbevingen.

Sweco start met een risicoanalyse op basis van verzamelde data, gevolgd door een visuele inspectie van elk gebouw. Indien noodzakelijk volgt een nader onderzoek naar de seismische weerstand van het gebouw. Als blijkt dat deze onvoldoende is, worden aanbevelingen gedaan over de omgang met het risiconiveau.

Marcel Cocx, coördinator Beheer en Onderhoud bij het ministerie van Buitenlandse Zaken: “Als ministerie zijn we verantwoordelijk voor huisvesting van ons personeel in het buitenland en willen we dat onze medewerkers in veilige aardbevingsbestendige gebouwen wonen. Sweco heeft de specialistische kennis in huis om dit te onderzoeken.“

Berthold Berger, accountmanager Aardbevingen bij Sweco: “Sinds 2014 voeren wij over de hele wereld onderhoudsinspecties uit bij ambassadegebouwen van de Nederlandse overheid. Daarnaast hebben we veel nationale en internationale ervaring met het in kaart brengen van aardbevingsrisico’s en het aardbevingsbestendig ontwerpen van gebouwen. De combinatie van deze kennis en ervaring maakt ons geschikt om het ministerie te helpen bij de realisatie van aardbevingsbestendige huisvesting voor haar personeel.“Kanselarij Dhaka, Bangladesh

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Adviseur Communicatie, Janniene Verheij, +31 88 81160 70, janniene.verheij@sweco.nl

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. Ons werk leidt tot duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en schoon water. Met 14.500 medewerkers in Europa, bieden wij onze klanten voor elke situatie de juiste expertise. Wij voeren jaarlijks projecten uit in 70 landen verspreid over de hele wereld. Sweco is Europa’s grootste ingenieursadvies- en architectenbureau, met een omzet van circa 1,7 miljard euro (pro forma 2015) en is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

 

 

Subscribe

Media

Media

Documents & Links

Quotes

Als ministerie zijn we verantwoordelijk voor huisvesting van ons personeel in het buitenland en willen we dat onze medewerkers in veilige aardbevingsbestendige gebouwen wonen. Sweco heeft de specialistische kennis in huis om dit te onderzoeken.
Marcel Cocx, coördinator Beheer en Onderhoud bij het ministerie van Buitenlandse Zaken
Sinds 2014 voeren wij over de hele wereld onderhoudsinspecties uit bij ambassadegebouwen van de Nederlandse overheid. Daarnaast hebben we veel nationale en internationale ervaring met het in kaart brengen van aardbevingsrisico’s en het aardbevingsbestendig ontwerpen van gebouwen. De combinatie van deze kennis en ervaring maakt ons geschikt om het ministerie te helpen bij de realisatie van aardbevingsbestendige huisvesting voor haar personeel.
Berthold Berger, accountmanager Aardbevingen bij Sweco