Teknos heeft de overname van Feyco Treffert voltooid

Teknos heeft Feyco Treffert, een bedrijf dat is gespecialiseerd in houtcoatings, en Schekolin AG overgenomen, zoals aangekondigd op 11 april 2017. De overname vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Teknos. Dankzij deze overname krijgt Teknos toegang tot nieuwe markten in Zwitserland, Maleisië en de Verenigde Staten, en versterkt het bedrijf zijn wereldwijde positie in de houtsector.

"Ik ben zeer tevreden over de snelle, soepele en succesvolle voltooiing van de overname. Met een nettoverkoop van CHF 77 miljoen, zo'n EUR 72 miljoen, meer dan 380 medewerkers en activiteiten in zes landen is de overname van Feyco Treffert verreweg de grootste overname van Teknos ooit. We kijken ernaar uit onze klanten over de hele wereld meer service, een uitgebreider productassortiment en meer opties voor onderzoek en ontwikkeling te bieden", zegt Paula Salastie , CEO van Teknos Group Oy.

De overname omvat de bedrijven Feyco AG, gevestigd in Sankt Margrethen, Zwitserland, en Treffert Coatings GmbH, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Alzenau, Duitsland, samen met zijn dochterondernemingen in China, Maleisië en de Verenigde Staten. De overname omvat ook Schekolin AG, inclusief de bijbehorende productiefaciliteit in Bendern, Liechtenstein.

Meer informatie:

Teknos Group Oy

Paula Salastie

CEO
Tel. +358 46 851 2625
paula.salastie@teknos.fi

Kim Smith

Senior Vice President, segment Industrial Wood

Tel. +45 40891519

kim.smith@teknos.dk

Minna Koistinen

Group Communications Manager

Tel. +358 50 429 4180

minna.koistinen@teknos.fi

Persafbeeldingen kunnen worden gedownload via:

Teknos Group:

https://teknos.emmi.fi/l/tm7xTjtGr6g9

Teknos is een van de grootste Europese leveranciers van industriële coatings met een sterke positie in bouwverven voor de professionele gebruiker en de particulier. Het bedrijf heeft productielocaties in acht landen: Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, Rusland, China en Nederland. Bovendien heeft Teknos bedrijven in 18 landen en exporteert het via een stevig dealernetwerk producten naar meer dan 20 landen. Teknos is opgericht in 1948 en is een van de grootste familiebedrijven van Finland. Het had over 2016 een netto-omzet van 307 miljoen euro en heeft 1.300 werknemers. Ga voor meer informatie naar www.teknos.com en www.drywood.nl

About Us

Teknos is one of Europe’s leading suppliers of industrial coatings, with a strong position in retail and architectural coatings. Teknos has production in eight countries: Finland, Sweden, Denmark, Germany, Netherlands, Poland, Russia and China. In addition, Teknos has companies in 18 countries and exports to more than 20 countries via a well-established network of dealers. Teknos was established in 1948, and is one of Finland’s largest family-owned businesses. The net sales for 2016 was EUR 307 million and company employs 1300 people. Further information visit www.teknos.com.

Subscribe

Media

Media