Teknos neemt het Nederlandse Drywood Coatings over

Persbericht Teknos Group Oy van 16 september 2016, 14.30 uur (tijd van Finland)

Teknos is een overeenkomst aangegaan om Drywood Coatings BV over te nemen. De overeenkomst voor de overname is ondertekend op 15 september 2016.

Drywood is een Nederlands particulier bedrijf dat watergedragen coatings voor houten ondergronden ontwikkelt, produceert en verkoopt. De fabriek van Drywood staat in Enschede. Drywood is marktleider voor industriële houtcoatings in Nederland en heeft in de laatste paar jaar een sterke positie opgebouwd op de industriële houtmarkt in Groot-Brittannië en de markt voor gevelcoatings in Noorwegen. Drywood had over 2015 een netto-omzet van ongeveer 9 miljoen euro en heeft 33 werknemers.

De groeistrategie van Teknos krijgt een grote impuls door de overname van Drywood. Deze geeft Teknos namelijk toegang tot een nieuw marktgebied en zal zijn positie op de Europese markt voor industriële houtcoatings verder versterken.

“Teknos wil de grootste leverancier van technisch geavanceerde coatingoplossingen worden die dicht bij de klant staat. Door de overname van Drywood krijgt Teknos toegang tot de coatingmarkten van Nederland, een uitgebreid dealernetwerk in Noorwegen en een productassortiment dat onze eigen portfolio aanvult,” zegt Paula Salastie, CEO van Teknos Group.

De partijen hebben afgesproken niets te zeggen over de waarde van de transactie.

 

Meer informatie:

 

Paula Salastie

CEO
Teknos Group Oy
Tel. +358 46 851 2625
paula.salastie@teknos.fi 

Kim Smith
Senior Vice President, Industrial Wood Segment
Tel. +45 40891519
KIS@teknos.dk

Teknos is een van de grootste Europese leveranciers van industriële coatings met een sterke positie in coatings voor de particuliere verkoop en gevelcoatings. Het bedrijf heeft productielocaties in zeven landen: Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, Rusland en China. Bovendien heeft Teknos bedrijven in 18 landen en exporteert het via een stevig dealernetwerk producten naar meer dan 20 landen. Teknos is opgericht in 1948 en is een van de grootste familiebedrijven van Finland. Het had over 2015 een netto-omzet van 291 miljoen euro en heeft 1.300 werknemers. Ga voor meer informatie naar www.teknos.com.

About Us

Teknos is a global coatings company with operations in more than 20 countries in Europe, Asia, and the USA. It employs approximately 1,800 people and the net sales in 2017 was 384 MEUR. Teknos is one of the leading suppliers of industrial coatings with a strong position in retail and architectural coatings. Teknos wants to make the world last longer by providing smart, technically advanced paint and coating solutions to protect and prolong. Teknos always works in close cooperation with its customers. It was established in 1948, and is one of Finland’s largest family-owned businesses. For further information, visit www.teknos.com

Subscribe

Media

Media

Quotes

Teknos wil de grootste leverancier van technisch geavanceerde coatingoplossingen worden die dicht bij de klant staat. Door de overname van Drywood krijgt Teknos toegang tot de coatingmarkten van Nederland, een uitgebreid dealernetwerk in Noorwegen en een productassortiment dat onze eigen portfolio aanvult.
Paula Salastie, CEO