Stockholm Folk Festival 2015

Stockholm Folk Festivals hemsida öppnar för de första artistsläppen inför sommarens festival. 

I år äger Stockholm Folk Festival rum den 7-8 augusti på Hesselby slott.  

I det vackra 1600-talsslottet flödar musiken både inne i slottet såväl som ute i den stora slottsparken med musiktraditioner ända från Bellmans tid. Under modern tid har den nordiska visan, Visans vänner ofta hittat hit och under många år var slottet säte för det nordiska samarbetet. 

Här bor musiken och här finns Stockholms mest inbjudande gröna gräsmattor där folk genom flera sekler har kunnat samlas för en kulinarisk och musikalisk gemenskap.

Nu släpper vi de första artistnamnen på festivalen och vi kommer fortlöpande att släppa nya namn. 

Håll utkik på vår hemsida: www.stockholmfolkfestival.se

Bland årets första namn finns både välkända liksom nya spännande artister: 

ALE MÖLLER TRIO med ALE, MATS ÖBERG & OLLE LINDER feat. ERIC BIBB, HAZELIUS HEDIN, LÅNGBACKA/WILLEMARK/RYDBERG, STOCKHOLMS SPELMANSLAG, AFENGINN (DK), PIERRE STRÖM, LAURA CORTESE THE DANCE CARDS (US), KARIMA NAYT (DZA), IAN CARR & VARIOUS ARTISTS (UK), SPÅNGA FOLKDANSGILLE, NORR OM STOCKHOLM, SYMBIO, TRUBADURER FRÅN YTF, SVÄRDSJÖ SPELMANSLAG och många fler.

Extra stolta är vi i år över att kunna presentera en ny folkmusikkonstellation med tre av landets främsta folkmusiker: LÅNGBACKA/WILLEMARK/RYDBERG.

Dessa tre har tidigare spelat tillsammans i olika konstellationer, men denna kväll ser de fram emot som något alldeles extra. Det kommer att bli ett möte mellan tre unika musikanter på sina respektive instrument, lite som inför en stundande middagsbjudning, ett samtal som kan leda längs gamla stigar och färdvägar såväl som in på helt nya marker.

Temat för 2015 är Mellanöstern och Skottland och liksom tidigare år fokuserar vi på blandningen av all världens musik och nordiska samarbeten. 

Förra sommarens dansbanesuccé är här för att stanna. I år blir det bland annat SM i schottis den 8 augusti då Upplandsschottisen kommer till vår festival.

Det blir BUSKSPEL, ALLSPEL & JAM och festivalen förväntar sig att spelmanslag och folkdanslag dyker upp.

Sensus och STIM/SKAP har bjudits in till festivalen för att genomföra workshops och seminarier:

FLAMENCODANS OCH SÅNG MED AIRE DE VIDA, FLAMENCOMUSIK MED ERIK STEEN, KOMPOSITIONSWORSKHOP I SAMARBETE MED STIM/SKAP, 

QI-GONG, ORIENTALISK DANS PERSISK DANS, DANS FÖR ALLA!

RADIOSKOLA MED LENNART WRETLIND, KLEZMER WORSKHOP MED MIRIAM OLDENBURG OCH MEA NORDENFELDT fler kurser tillkommer.

Det kommer att finnas många familjeaktiviteter på området, t ex workshops med inriktning på barn och unga med dans och musik och även sportaktiviteter. 

Liksom förra året fylls slottsparken av en mängd instrumentbyggare och med stånd med mat från hela världen. 

Musiktidskriften Lira har med sina artistintervjuer i liratältet blivit ett stående och uppskattat inslag på festivalen.

Redan nu bokas hotellets rum för festivalentusiaster som på så sätt får uppleva evenemanget på första parkett. 

http://www.hesselbyslott.se

Liksom tidigare finns en camping för tält eller för husvagn/husbil.

Stockholm Folk Festival står för mångfald och musikaliska och kulturella möten. Vårt mål är att festivalen skall vara tillgänglig för så många som möjligt eftersom detta är en mötesplats för människor från alla världens hörn.

Platsen är i sig själv är en oas i en vacker, grön och historisk miljö.

Samtidigt är det nära till Stockholm och tunnelbanan ligger endast ett par minuter bort. 

Taubespelen som startade i Bohuslän och som gjorde sin första konsert på Hesselby slott förra sommaren knyter an till Stockholm Folk Festival den 9 augusti men bildar en egen enhet. De firar nu att det var 125 år sedan Evert Taube föddes.

BILJETTER: www.stockholmfolkfestival.se 

https://www.facebook.com/stockholmfolkfestival

SAMARBETSPARTNERS: 

HÄSSELBY/VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING, HESSELBYSLOTT, STOCKHOLM MEETING SELECTION, RE:ORIENT, SENSUS, STIM/SKAP, RFOD, SVENSKA POSTKODLOTTERIET och STALLET

PRESSKONTAKT & ACKREDITERINGAR
Christina Glaeser
0739-479851
christina.glaeser@gmail.com