Christian Ruth, Schibsted, föreslås till ny styrelseordförande i Aspiro

Oslo 12. april 2007. Aspiros valberedning kommer att föreslå Aspiros årsstämma den 15 maj 2007 omval av ledamöterna Ulf Hubendick, Christian Ruth och Gunnar Strömblad. Valberedningen kommer också att föreslå att till nya ledamöter av styrelsen väljs Peter Pay och Nils Petter Tetlie. Christian Ruth föreslås till ny ordförande. Styrelseledamöterna Erik Mitteregger och Johan Lenander har avböjt omval.

Aspiros valberedningens ledamöter är Jan Andersson, Swedbank Robur Fonder (ordförande) samt Christian Ruth, Schibsted och Ole E. Dahl, Orkla.

Peter Pay som föreslås för nyval är född 1940 och är civilingenjör från Norges Teknisk Naturvitenskaplige Universitet i Trondheim. Han arbetar som Seniorpartner på Credo Partners AS och är ordförande i styrelsen för Software Innovation ASA och styrelseledamot i bland annat POS System AS. Peter Pay har tidigare varit koncerndirektör på norska Telenor och VD för Telenor Plus.

Nils Petter Tetlie är född 1965 och är civilingenjör från Heriot-Watt University i Edinburgh. Han är styrelseledamot i AxImage AB (Fujifilm) fram till 1 juni 2007 och därefter tar han över som VD för bolaget. Nils Petter Tetlie har tidigare varit vice VD i B2 Bredband AB (Bredbandsbolaget) och har lång erfarenhet från IT- och telekombranschen genom anställningar på bland annat Song Networks, Telia Networks, NetCom och Ericsson.

Valberedningens förslag i sin helhet presenteras i kallelsen till årsstämman och på Aspiros hemsida, www.aspiro.com, från och med att kallelsen är offentliggjord. På hemsidan finns då även information om de ledamöter som föreslås för omval och fullständig information om de ledamöter som föreslås för nyval samt en redogörelse för valberedningens arbete.

Om oss

Aspiro er et medieteknologiselskap i front av den pågående utviklingen i musikkbransjen der musikkbruk redefineres. Vi tilbyr via våre musikktjenester WiMP og TIDAL en komplett musikkopplevelse med HiFi-lydkvalitet, HD-musikkvideoer og en sterk redaksjonell profil. Parallellt er vi en innholdsleverandør til mediebransjen via RADR Music News, som hjelper sine partnere å attrahere og beholde besøkere til sine nettsteder. Les mer på www.aspiro.com.

Dokumenter og linker