Finska Valtavalo introducerar LED-lysrör med 125.000 brinntimmar och 7 års garanti

Den finska LED-lysrörstillverkaren Valtavalos LED-lysrör av modellen G3+ har nu den längsta brinntiden och den mest långvariga garantin på marknaden. Livslängden för ett G3+ LED-lysrör är under normala förhållanden hela 125.000 timmar (att jämföra med ca 40.000 – 60.000 timmar för andra befintliga lysrör på marknaden) och som ett bevis på exceptionellt hög kvalitet introducerar företaget sju års garanti på sina LED-lysrör.

”Vi har sålt finsktillverkade LED-lysrör i nästan tre år och samtidigt satsat på kontinuerligt och intensivt FoU-arbete med ständigt nya justeringar i våra produkter. Som ett resultat kan vi nu erbjuda ytterligare förbättrade LED-lysrör med betydligt bättre livslängd och en längre garanti. Produkten har exceptionellt hög kvalitet även enligt internationell standard", säger VD Markku Laatikainen från Valtavalo.

LED-lysrörets design, som är anpassad för att klara extrema förhållanden, medför att G3+ LED-lysröret är tåligare än normalt vid såväl vibrationer som höga och låga temperaturer.

”För att kunna garantera hög kvalitet på våra produkter, använder Valtavalo - oavsett pris - endast de bästa komponenterna och lösningarna som finns tillgängliga på marknaden,” kommenterar Markku Laatikainen.

Helt automatiserad tillverkning och sluttest
Valtavalos tillverknings- och testprocess är helt automatiserad för att eliminera kvalitetsvariationer.
Varje LED-lysrör utsätts för ett avancerat test avseende ljusstyrka, färgtemperatur, färgåtergivning, spektrum, effektfaktor, harmonisk distorsion och strömförbrukning. Varje lysrörs specifika uppgifter lagras in i en databas med en unik QR-kod och med ett serienummer märkt på varje lysrör.

“Livslängden hos LED-produkter beror mycket på deras mekaniska konstruktion samt kvaliteten både vad avser komponenter och montering. På Valtavalo är detta nyckelfrågor i vår produktdesign,” säger CTO Tuukka Prykäri om bolagets produktfilosofi.

Valtavalos G3+ LED-lysrör är också ett av de första rören på marknaden som tillverkats i enlighet med den senaste LED-lysrör standarden, EN 62776. Denna standard är utfärdad i december 2014 och innehåller riktlinjer för att säkerställa kompatibilitet med olika tillverkares LED-lysrör samt för att kunna koordinera befintliga provningsmetoder för marknadsövervakning.


Valtavalo finns representerade på Fastighetsmässan 2015 i Kista den 18-19 mars 2015. Monternummer S:09.


Valtavalo representeras i Sverige av det Göteborgsbaserade företaget Nurpak AB.

För mer information, v.v. kontakta:
Lars-Göran Rundqvist, Marknadsansvarig Sverige och Norge;
lars@valtavalo.se; + 46 76-792 99 91
www.valtavalo.se


Valtavalo Ltd,
som grundades år 2008 är ett företag som utvecklar, tillverkar och levererar energieffektiva och miljövänliga belysningslösningar i syfte att förbättra kundernas kostnadseffektivitet och konkurrenspotential. Valtavalo är marknadsledande inom sitt område i Norden.

Tags:

Om oss

Valtavalo Oy er et finsk selskap lokalisert i Oulu. Valtavalo utvikler og produserer energi-effektive LED-lysrør for offentlige og private miljøer. Utviklingen av LED-lysrør i Finland ble startet i 2009 av Valtavalo, som nå er markedsledende i dette segmentet. Valtavalo er representert i Norge, Sverige, Polen og Midtøsten. Tredje generasjon LED lysrør (G3) produseres i Valtavalos helautomatiske fabrikk i Kajaani, Finland. www.valtavalo.com/eng

Abonner

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og linker

Quick facts

Den finska LED-lysrörstillverkaren Valtavalos LED-lysrör av modellen G3+ har nu den längsta brinntiden och den mest långvariga garantin på marknaden. Livslängden för ett G3+ LED-lysrör är under normala förhållanden hela 125.000 timmar (att jämföra med ca 40.000 – 60.000 timmar för andra befintliga lysrör på marknaden) och som ett bevis på exceptionellt hög kvalitet introducerar företaget sju års garanti på sina LED-lysrör.
Tweet dette

Sitater

Vi har sålt finsktillverkade LED-lysrör i nästan tre år och samtidigt satsat på kontinuerligt och intensivt FoU-arbete med ständigt nya justeringar i våra produkter. Som ett resultat kan vi nu erbjuda ytterligare förbättrade LED-lysrör med betydligt bättre livslängd och en längre garanti. Produkten har exceptionellt hög kvalitet även enligt internationell standard
Markku Laatikainen, VD Valtavalo
För att kunna garantera hög kvalitet på våra produkter, använder Valtavalo - oavsett pris - endast de bästa komponenterna och lösningarna som finns tillgängliga på marknaden
Markku Laatikainen, VD Valtavalo
Livslängden hos LED-produkter beror mycket på deras mekaniska konstruktion samt kvaliteten både vad avser komponenter och montering. På Valtavalo är detta nyckelfrågor i vår produktdesign,
Tuukka Prykäri, CTO Valtavalo