Audi skriver historia efter tredje raka DTM-titeln

Report this content

• Timo Scheider körde hem DTM-titeln för Audi i år igen • Audi är första märket som vunnit DTM-titeln tre år i rad Timo Scheider och Audi gjorde det: Förra årets segrare lyckades försvara sin DTM-titel även i år i sin Audi A4 DTM. Detta gör Audi till det första bilmärket i DTM’s historia att ta hem titeln tre år i rad. Triumfen kommer samma år som Audi firar 100 årsjubileum.

Segraren i fjolårets DTM-mästerskap, Audiföraren Timo Scheider, körde över mållinjen som andra bil i söndagens DTM-final på Hockenheim. Därmed tog Scheider även hem DTM-titeln för andra året i rad med god marginal till tvåan i mästerskapet, Gary Paffett, som vann finalracet. – Jag är otroligt glad att vi lyckades ta hem titeln igen. Jag är hundraprocentigt nöjd med mitt team och min Audi A4, de har varit nyckeln till mina framgångar genom hela säsongen, sa Timo Scheider efter loppet. Årets DTM-säsong har varit tuffare än någonsin. Svenske stjärnan Mattias Ekström som fram till näst sista tävling fortfarande hade chansen att ta hem ännu en titel för Audi slutade till sist på en femte plats totalt efter att han tvingats bryta finalloppet på Hockenheim. Timo Scheider slutade som totalsegrare i DTM 2009 på 64 poäng. Mercedesförarna Gary Paffett och Paul di Resta slutade på andra respektive tredje plats med 59 respektive 45 poäng. Läs mer på www.audi.se eller på www.audi-motorsport.info.