Clas Ohlson jakter på gammelt verktøy

(Oslo, 22.03.2012) Hele 98 % av en drill kan gjenvinnes. Allikevel havner for mye gammelt verktøy rett i den vanlige søppelkassa. Nå vil Clas Ohlson i samarbeid med Elretur at vi blir flinkere!

- Vi selger svært mye verktøy og andre elektriske produkter, og vi vet at forbrukerne ikke er like flinke til å levere disse produktene inn til miljøsanering og gjenvinning når de skal kasseres. Som tilbyder av elektroniske produkter har vi et særskilt ansvar. Derfor forsøker vi nå å gjøre det enklere for kundene våre å være miljøbevisste, sier Geir Hoff, direktør i Clas Ohlson.

Geir Hoff er opptatt av at store aktører på markedet kan ta mer ansvar og utgjøre en forskjell. Han håper at kampanjen fører til at flere blir klar over mulighetene de har til å levere inn EE-avfall i butikk, slik at enda flere ressurser utnyttes istedenfor å gå til spille.

– Vi er der folk ferdes, og jeg tror det er viktig å gjøre det enkelt for folk å tenke miljø. Terskelen for å resirkulere blir lavere, om man slipper å sette seg i bilen og kjøre en omvei.  Selv om vi samler inn og har samlet in EE-avfall i mange år, ser vi på mengdene at det bør gå an å samle inn mer. Jeg tror det er mange som ikke er klar over at vi tar i mot avfall av denne typen, det må vi forsøke å gjøre noe med.  –Fra 21/3 til og med 7/4 er det innbyttedager i alle Clas Ohlson butikkene i Norge. Tar du med et gammelt elverktøy så får du 20 % rabatt på Black & Decker og DeWalt elektroverktøy.

Geir Hoff ønsker også at kundene tar med seg annet EE-avfall inn til en av de 54 butikkene deres som er lokaliserte rundt om i hele Norge.  – Vi tar imot lyspærer, batterier, og annet småelektrisk avfall også, understreker den miljøbevisste direktøren!

Direktør i Elretur, Stig Ervik, kan bekrefte at det ikke leveres inn nok småelektrisk avfall, deriblant verktøy. – Vi vet at en del mindre verktøy havner sammen med det vanlige restavfallet, istedenfor at det leveres inn til Elretur slik at vi kan gjenvinne de kasserte produktene, sier Ervik. Elreturs direktør er glad for initiativet fra Clas Ohlson. - Elretur er opptatt av at det skal være god og nok informasjon til forbruker om at EE-avfall skal leveres inn til miljøsanering og gjenvinning, og vi er svært fornøyde med at Clas Ohlson tar sitt informasjonsansvar på alvor.  Ervik kan også bekrefte at gjenvinningsgraden på driller er svært høy. Hele 98 % av en drill kan gjenvinnes.

Geir Hoff legger ikke skjul på at det er bra for omsetningen å få flere kunder inn i butikkene.

– Det bør ikke være noe motsetningsforhold mellom å drive god butikk og gjøre noe bra for miljøet samtidig. Mange av våre miljøprosjekter er lønnsomme enten det er endring av emballasje, eller miljøvennlig transport med båt. Det viktigste for oss er å være i utvikling og forsøke å tenke miljø i alle våre prosesser.

Fakta gjenvinning av driller

Alle ledninger klippes av og legges i egen konteiner når driller kommer inn på behandlingsanlegget for EE-avfall.  Batteriet legges i en egen konteiner. Resten av drillen havner i en tredje. Behandlingen videre er at plasten og kobberet i ledningen skilles fra hverandre – og så blir det ny plast og nye kobber! Batteriet kvernes ned og blir råstoff til nytt batteri!  I drillen er det både en del metall og noe plast – og dette blir til ny plast og nytt jern – som igjen kan inngå i en ny drill. Ca 98 % av en drill kan gjenvinnes.


Om Clas Ohlson

Clas Ohlson A/S har i dag 55 butikker og ca. 1200 ansatte i Norge. De norske butikkene hadde 14,8 millioner besøk og omsatte for 2 281 millioner kroner under forrige virksomhetsår. Clas Ohlson har 12.000 artikler fordelt på kategoriene jernvare, elektro, multimedia, hjem og fritid. Clas Ohlson finnes i Sverige, Norge, Finland og Storbritannia.

Om Elretur
Elretur er et non profit returselskap som samler inn, miljøsanerer og gjenvinner elektrisk og elektronisk avfall. Elretur samler inn avfall i hele Norge, og oppnår årlig en gjenvinningsgrad på EE-avfallet sitt på over 90 %.

For mer informasjon om Clas Ohlson kontakt kommunikasjonsrådgiver Camilla Tully, mobil 94514978 – e-post: camilla.tully@clasohlson.no

For mer informasjon om Elretur og gjenvinning av EE-avfall kontakt marked- og informasjonssjef Guro K. Husby i Elretur AS, mobil 99 500 518 – e-post guro@elretur.no

 

Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag har företaget 154 butiker i fyra länder och distanshandel via Internet och postorder. Clas Ohlson hjälper sina kunder att lösa vardagens praktiska små problem med ett sortiment av prisvärda produkter inom våra fem produktområden: Bygg, El, Multimedia, Hem och Fritid. Företaget är noterat på OMX Nordic Exchange och har cirka 4 000 anställda. Besök Clas Ohlson på http://om.clasohlson.com (finansiell information) eller http://www.clasohlson.se (internetbutik)

Taggar:

Om oss

Clas Ohlson grundades 1918 som en postorderfirma i Insjön, Dalarna. Idag är vi ett detaljhandelsbolag med kunder på fem marknader, cirka 5 000 medarbetare och en omsättning om cirka 8 miljarder kronor. Vår aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Mycket har hänt sedan starten, men en sak har varit densamma genom alla år: att vi varje dag vill hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla, praktiska lösningar till attraktiva priser. Läs mer om oss och hur vi brinner för att förenkla livet i varje hem på about.clasohlson.com

Prenumerera

Media

Media