QATAR AIRWAYS LANSERER FEM NYE INTERNASJONALE RUTER

Lanserer Erbil og Bagdad i Irak, Kilimanjaro i Tanzania og Beograd i Serbia

Relanserer Yangon i Myanmar etter fire års fravær

Berlin, 8. mars 2012

Qatar Airways la i går frem planer om å utvide sitt hurtigvoksende rutenett ytterligere. Fem nye passasjerruter og ytterligere frakttjenester lanseres, og kapasiteten økes med flere destinasjoner fra flyselskapets hub i Doha. Nyheten ble sluppet på en av verdens største reisemesser, ITB Berlin.

Irak, Tanzania, Serbia og Myanmar er del av ekspansjonsplanene og vil bli introdusert i løpet av en halvårsperiode, med oppstart allerede i mai. Det vil bli lansert nye frakttjenester til Korea, Pakistan, Sør-Afrika og Oman. Kapasiteten på enkelte passasjerdestinasjoner i Europa, Midtøsten, Afrika og Asia vil også bli økt.

To destinasjoner, irakiske Erbil og Bagdad, startes opp i mai og juni. Selskapet introduserer også en andre destinasjon i Tanzania, nemlig Kilimanjaro. I Europa kommer det i september en ny rute til Serbias hovedstad Beograd, og i oktober relanserer selskapet Yangon i Myanmar etter fire års fravær.

Qatar Airways vil også øke frekvensen på eksisterende flygninger fra 25. mars. Blant annet vil antallet flygninger fra Kuala Lumpur til Doha øke fra 14 til 17 per uke. Ruten mellom Doha og Jakarta vil bli styrket med ytterligere tre flygninger og er dermed oppe i 10 per uke. En femte daglig flight vil i tillegg bli startet opp mellom Doha og London.

I Midtøsten økes kapasiteten med ytterligere 13 flygninger til Kuwait samt ytterligere sju til Muscat. Abu Dhabi får nok en flygning per uke og vil da ha seks daglige flygninger.

– Vi vil med dette understreke viktigheten av å kunne tilby våre kunder store valgmuligheter, økt fleksibilitet og flere alternativer. Vi går inn med både frakt- og passasjertrafikk på nye, underetablerte markeder der vi ser et tydelig behov for ekstra flykapasitet. I år vil Qatar Airways få et nytt fly levert hver 15. dag. Disse maskinene ønsker vi rask nytte av, så vi jakter derfor fortsatt på nye muligheter, forteller Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways.

Om Qatar Airways
Det femstjerners flyselskapet Qatar Airways er rangert som verdens beste flyselskap ifølge Skytrax World Airline Award 2011. Selskapet ble også kåret til "Beste flyselskap interkontinentalt" på svenske Grand Travel Awards 2012.

Qatar Airways vil i 2013 ha en flyflåte på 120 fly og et globalt nettverk med 120 destinasjoner. Flyselskapet har bestilt mer enn 200 fly til en verdi av over 40 milliarder dollar og er en av kjøperne av Airbus’ A380 superjumbo. Fem er bestilt og beregnet for levering i 2012 når den nye flyplassen Doha International åpnes. Du finner mer informasjon på www.ndiaproject.com.

BILDER KAN FINNES HER:
URL: ftp://ftp.qatarairways.com.qa
Brukernavn:
qrcomms
Passord:
O4Au2006

Ytterligere informasjon:
Günter Saurwein, Country Manager Scandinavia, Finland & Baltic States, Qatar Airways, tlf.:
+ 46 8 402 00 98
Lotta Berglin, Comma PR, prosjektleder Qatar Airways, tlf.:
+46 73 408 99 36
Ingemar Åkesson, Comma PR, Senior Advisor Qatar Airways, tlf.:
+46 70 898 33 69
E-post:
qrmedia@qatarairways.com.qa
Nettside:
www.qatarairways.com

Prenumerera

Media

Media

Dokument & länkar