QATAR AIRWAYS SATSER STORT PÅ AFRIKA

Introduserer Kigali som sin 17. destinasjon i regionen

Innvier også Mombasa og Kilimanjaro i løpet av året

Stockholm, 28.mars 2012

Qatar Airways rute til Kigali i Rwanda er nå innviet og blir flyselskapets 113. destinasjon i det globale rutenettet. Ruten har daglige avganger fra Doha og innebærer en ekspansjon av flyselskapets kapasitet til Afrika til hele 132 avganger per uke.

Kigali er hovedstaden i Rwanda og tiltrekker seg turister fra hele verden som vil oppleve de fantastiske fjellgorillaene og den henførende naturen. Kigali er også et voksende økonomisk sentrum i Afrika, først og fremst takket være sine rike mineralressurser.

I Qatar Airways har vi tydelig fokus på å begynne å fly til underetablerte markeder i hele verden og  med introduksjonen av Kigali har vi oppnådd ytterligere et mål i dette arbeidet. Dette er også et skritt i riktig retning i vårt arbeid for å styrke vårt nærvær i Afrika. Vi har fortløpende planer på å ekspandere vårt rutenett ytterligere på dette vakre kontinentet, sier Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways.

I løpet av de siste månedene har Qatar Airways introdusert ruter til to afrikanske destinasjoner, Benghazi i Libya og Entebbe i Uganda. I de kommende månedene planlegger vi også lansering av nye ruter til de populære turistdestinasjonene Mombasa i Kenya samt Kilimanjaro og Zanzibar i Tanzania. Qatar Airways øvrige destinasjoner i Afrika er for tiden Johannesburg, Cape Town, Lagos, Dar es Salaam, Nairobi, Khartoum, Seychellene, Kairo, Luxor, Alexandria, Tripoli, Alger, Tunis og Casablanca.

Ruten mellom Doha og Kigali trafikkeres av en Airbus A320 med 12 plasser i businessklasse og 132 plasser i økonomiklasse.

Om Qatar Airways
Det femstjerners flyselskapet Qatar Airways er rangert som verdens beste flyselskap ifølge Skytrax World Airline Award 2011. Selskapet ble også kåret til "Beste flyselskap interkontinentalt" på svenske Grand Travel Awards 2012.

Qatar Airways vil i 2013 ha en flåte på 120 fly og et globalt nettverk med 120 destinasjoner. Flyselskapet har bestilt mer enn 200 fly til en verdi av over 40 milliarder dollar og er en av kjøperne av Airbus’ A380 superjumbo. Fem er bestilt og beregnet for levering i 2012 når den nye flyplassen Doha International åpnes. Du finner mer informasjon på www.ndiaproject.com.

BILDER FINNER DU HER:
URL: ftp://ftp.qatarairways.com.qa
Brukernavn: qrcomms
Passord: O4Au2006

Ytterligere informasjon:
Günter Saurwein, Country Manager Scandinavia, Finland & Baltic States, Qatar Airways, tlf.: +46 8 402 00 98
Lotta Berglin, Comma PR, prosjektleder Qatar Airways, tlf.: +46 73 408 99 36
Ingemar Åkesson, Comma PR, Senior Advisor Qatar Airways, tlf.: +46 70 898 33 69
E-post:
qrmedia@qatarairways.com.qa
Nettside:
www.qatarairways.com

Prenumerera

Media

Media

Dokument & länkar