Kompakta knappsatser för SPC inbrottslarmsystem

Siemens har lanserat två nya kompakta knappsatser för inbrottslarmsystemet SPC. De har touchknappar istället för traditionella mekaniska knappar, med knappbelysning som tänds först vid beröring. Knappsatserna har ett djup på bara 17,5 mm och sitter därför mycket diskret på väggen. Modellen SPCK520 har display och talfunktion och modellen SPCK521 har dessutom en ID-kortläsare.

De nya knappsatserna har stöd för kortteknikerna EM och MIFARE. Tack vare avancerad användarverifiering slipper användaren ange PIN-koder upprepade gånger i system som aktiveras och avaktiveras många gånger varje dag. Användarna kan hämta förinspelade eller anpassade ljudfiler till knappsatserna. Dessa röstmeddelanden fungerar som ett stöd för användaren vid olika systemhändelser.

På den stora grafiska displayen finns en mängd tydlig information. Användaren kan till exempel få detaljerade data om dörrar som är öppna eller på glänt och därmed förhindrar aktivering av systemet. På knappsatserna visas systeminformation, och det finns olika sätt att konfigurera SPC-systemets parametrar utan externa verktyg som till exempel datorer.

Som tillval finns en RF-modul som gör det möjligt att använda knappsatserna som RF-mottagare för kommunikation med trådlösa detektorer i närheten. Detta gör att man inte behöver separata RF-mottagare. Dessutom har knappsatserna push-wire-plintar som gör att installatören kan ansluta kablar med en smidig tryckrörelse. Siemens har en särskild ram för infälld montering så att knappsatsen kan installeras plant i väggen. Dessutom finns ett tillvalshölje i metall för installation i betongväggar.

De kompakta knappsatserna är bakåtkompatibla med befintliga SPC-system. Användarna kan välja bland åtta språk som standard, dessutom finns ytterligare språkpaket tillgängliga för hämtning.

SPC-serien för inbrottslarmsystem kommer från Siemens affärssegment Security Products. Den ger ett avancerat skydd mot inkräktare och har ett kostnadseffektivt modulkoncept för design och installation. SPC-systemen har stöd för upp till 512 zoner, med 120 trådlösa zoner.

Vänligen kontakta:  petra.lindroos@siemens.com

S L U T

About Us

Vanderbilt is a global provider of state-of-the-art security systems. Based in New Jersey, USA, the company is active in 95 countries and has its European headquarters in Wiesbaden, Germany. Vanderbilt designs, manufactures and distributes systems which make environments in organisations of all sizes safe, secure and easy to maintain, complemented by an agile and flexible service that always meets its customers’ needs.

Media

Media